28 / 04 / 2024

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, söz konusu depremlerden etkilenen 11 şehirde konutları yıkılan veya ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar devam ediyor.

Adıyaman daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Paylaşılan detaylara göre, depremlerin en fazla yıkıma yol açtığı şehirler arasında bulunan Adıyaman'da kent merkezi ile Besni, Tut, Gölbaşı ve Kahta ilçelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapımına başlanan 26 bin 312 konutun inşası hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, etaplar halinde hayata geçirilen söz konusu konutlarda kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe mantolamaya geçiliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı uzmanı ve inşaat mühendisi Yılmaz Ceylan, Anadolu Ajansı muhabirine, Örenli Mahallesi'nde 159 blok 3 bin 34 konutun yapımını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.


Geri Dön