13 / 05 / 2024

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.



Açıklamasında bölgedeki inşaatların hızlı bir biçimde tamamlanması için yoğun çalıştıklarını dile getiren  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı uzmanı ve inşaat mühendisi Yılmaz Ceylan şunları dile getirdi:

"Betonarme ve duvar imalatları tamamlanmış olan bloklarımızda cephe kaplama imalatlarımıza geçiliyor. İçeride duvar akabinde sıvı imalatlarımız sürüyor. Sıva imalatlarımızın akabinde binalarımızda seramik imalatlarımız, ondan sonra ahşap mobilya, boya imalatlarımız sürecek. Hızlı bir biçimde afetzedelerimize konutlarını teslim etmek için 7/24 canla başla çalışmalarımız sürmektedir"

Adıyaman daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

- "Binalarımızı hızlıca yapacağız"

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından inşa edilen konutlarda görev yapan inşaat mühendisi Ferhat Karakuş da şehir merkezindeki İndere bölgesinde deprem konutlarının yapımının sürdüğünü kaydetti.

Verilen detaylara göre, yaptığı açıklamad depremden sonra bölgede zemin etüdü gerçekleştirilmesinin ardından hızlı bir biçimde nşaata başladıklarını kaydeden Ferhat Karakuş, "Zemin etüt raporları çıkan projelerimizde imalatlarımız hız kesmeden sürüyor. Bizim uhdemizde 108 bloğumuz, 2 bin 400 konutumuz var, inşaat çalışmalarımız hızlı sürüyor. Şu anda bir bloğumuz tamamlandı. Tamamlanan bloğumuzda ince işlerimize başladık. En hızlı bir biçimde vatandaşlarımıza kavuşturmak için deprem yönetmeliğine uygun binalarımızı hızlıca yapacağız." dedi.

Depremden etkilenen 4 ilde Toplum Yararına Program için 29 bin 280 kişilik ek kontenjan!

Adıyaman'da deprem konutları yükseliyor: 31 blokluk projenin örnek dairesi tamam!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor


Geri Dön