27 / 04 / 2024

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.



“Asrın felaketi” şeklinde nitelenen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin etkilemiş olduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Mart'ta temeli atılan, 17 blok ve 399 daireden meydana gelen deprem konutlarının yapım çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 12 Nisan 2023 tarihinde örnek dairesi tamamlanan proje kapsamında 17 bloktan 10'unda dış cephe mantolama çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Gaziantep İslahiye deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Paylaşılan detaylara göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzmanı ve İnşaat Mühendisi Fatih Taşdemir, Anadolu Ajansı muhabirine, Mart'ta temeli atılan projede çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ekiplerin durmadan çalıştığını anlatan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzmanı ve İnşaat Mühendisi Fatih Taşdemir şöyle konuştu: "Söz konusu projede toplamda 13 blokta kaba inşaatı tamamladık, 4 blokta ise cephe imalatları sürüyor. Mart'ta temelini atmış olduğumuz örnek daireli blokun dış cepheleri de tamamlandı. Nurdağı'nda 2 bin 509 konut, İslahiye'de 4 bin 531 konut olmak üzere toplamda 7 bin 40 konutun inşası devam ediyor."


Geri Dön