29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: Adıyaman'daki afet konutlarında son aşamaya geldik!

Bakan Özhaseki: Adıyaman'daki afet konutlarında son aşamaya geldik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında Adıyaman'daki afet konutlarının önemli bölümünde son aşamaya geldiklerini söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutları ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Bakan Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada  Adıyaman'a 41 bin 171 afet konutu, 23 bin 640 köy evi, 17 bin 392'si depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 82 bin 203 bağımsız bölüm inşa edileceğini kaydetti.

İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin deprem konutları ile ilgili yaptığı o açıklamalar...

Bakan Özhaseki: Adıyaman daki afet konutlarında son aşamaya geldik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Adıyaman'da depremlerden sonra inşaat çalışmalarına başladıkları 41 bin 292 afet konutu ve köy evinin önemli bir bölümünde son aşamaya geldiklerini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Adıyaman'da inşaat çalışmaları tamamlanacak konutların kasım ayından itibaren teslim edileceğini müjdeleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman'da Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvurusu yapılan 19 bin 872 konut ile ilgili çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.

Yaptığı açıklamada Adıyaman'da 41 bin 171 afet konutu, 23 bin 640 köy evi, 17 bin 392'si depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 82 bin 203 bağımsız bölümün inşa edileceğini kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı paylaşımda Adıyaman'da yatay ve yöresel mimariye uygun olarak yapılan afet konutları ile köy evlerinin görüntülerinin yer aldığı videoya da yer verdi.

O İLDE YERİNDE DÖNÜŞÜM BAŞVURULARI 108 BİNİ AŞTI

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak belirtilen afetin yaralarının sarılması için kalıcı konut çalışmalarının sürdüğü Hatay'da kendi inşaatını yapmak isteyen depremzedelere hibe ve kredi desteği veren Yerinde Dönüşüm Projesi'ne de ilgi sürüyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgileregöre, binaları orta ve ağır hasarlı olan veya yıkılanlar ile esnaf, çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlatmış olduğu projeye katılmak için e-Devlet Kapısı'ndan başvurularınıyapıyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Hatay'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 108 binden fazla başvuru yapıldı.

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

Hatay'da, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru 108 bini geçti!

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!


Geri Dön