27 / 04 / 2024

Hatay'da, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru 108 bini geçti!

Hatay'da, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru 108 bini geçti!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 108 binden fazla başvuru geldi.



Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen afetin yaralarının sarılması için kalıcı konut çalışmalarının sürdüğü Hatay'da kendi inşaatını yapmak isteyen depremzedelere hibe ve kredi desteği veren Yerinde Dönüşüm Projesi'ne de ilgi hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, binaları orta ve ağır hasarlı olan veya yıkılanlar ile esnaf, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlatmış olduğu projeye katılmak için e-Devlet Kapısı'ndan başvurularını gerçekleştiriyor.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi almak ve projeden faydalanmak isteyenler, farklı noktalardaki  Yapım ve Dönüşüm Ofislerine de müracaatlarını gerçekleştirebiliyor.

Hatay da, Yerinde Dönüşüm Projesi ne başvuru 108 bini geçti!

BAŞVURULARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ ŞEHİR MERKEZİNDEN


Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, çalışmalarını hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada devletin deprem bölgesindeki kalıcı konutlar için var gücüyle çalıştığını dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp, il ve ilçeleri gezerek Yerinde Dönüşüm Projesi'ni anlattıklarını, afetten etkilenmiş olan toplam 11 şehirde başvuruların 221 bini geçtiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada söz konusu başvuruların devam ettiğini kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp, "Ruhsatlarını almış, inşaatına başlamış vatandaşların hibe ve kredi ödemelerine yakın zamanda başlayacağız. Ayrıca Hatay genelinde 108 binden çok başvuru aldık. Bu başvuruların büyük bölümü şehir merkezinde. Kırsal alanlardan da başvurular var." diye konuştu.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Alp, proje kapsamındaki konutların zemin artı 4 kat inşa edileceğini kaydederek, bir araya gelip yüzde 51 ya da bunun üzerinde salt çoğunluğu sağlayan vatandaşların yeniden inşa etmek istedikleri evleri, belki bir miktar küçülebilir ancak ileride hem ekonomik hem de sosyal anlamda mutlu olacağını düşündüklerini söyledi.

Ayrıca Hakkı Alp açıklamasında yerinde inşa edilecek olan yapılarda eğer yeteri kadar bağımsız bölüm üretilemezse kurada ismi çıkmayan vatandaşlar rezerv konutlardan haklarını alacaklarını da sözlerine ekledi.


Geri Dön