Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenmiş olan 11 şehrin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşmaları için başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne Gaziantep ili genelinde 10 bin 240'ı konut, 1425'i ticari olmak üzere 11 bin 665 başvuru geldi.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre asrın felaketi şeklinde nitelendirilen söz konusu depremlerden çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Alan, Anadolu Ajansı muhabirine, proje dahilinde şehir merkezi ve kırsalda inşaata başlandığını dile getirdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sahadan gelen talep doğrultusunda başlatmış olduğu Yerinde Dönüşüm Projesi'nin önemli olduğunu kaydeden Hasan Alan, afetzedeler için hazırlanmış olan konut projelerinin vatandaşlara önemli katkısı bulunduğunu söyledi.
Hasan Alan söz konusu proje için başvuruların e-Devlet'ten sürdüğünü ve başvuruların aynı platformdan takip edildiğini dile getirerek, "Eğer vatandaşlarımız kendi arsasına özel projeleri uygulamak isterse de arsasında zemin etüt çalışmalarını gerçekleştiriyor, projeleriyle bize müracaat ettikleri zaman biz ruhsatını veriyoruz. Ruhsatlarını verdikten sonra 750 bin TL hibe, 750 bin TL de 2 yıl ödemesiz, sıfır faizli, 10 yıl vadeli kredi desteği sağlıyoruz." dedi.
PROJEYE YOĞUN İLGİ
Açıklamasında hibe ve krediyi temel, kaba inşaat ve ince işçilik esnasında 3 aşamalı verdiklerini söyleyen Hasan Alan, şunları dile getirdi: "Hedefimiz afetzedeleri hızlı biçimde kalıcı konutlarına yerleştirmek ve depreme dayanaklı, ısı ve su yalıtımlı, uzun ömürlü yapıları inşa etmek. Vatandaşlarımızın söz konusu bu sürecin ardından deprem endişesi yaşamadan aileleriyle huzurlu hayat sürdürmesini hedefliyoruz. Kırmızı çizgimiz mühendislik hizmeti alarak depreme dayanaklı konutlar hayata geçirmek. Ekiplerimizle birlikte hızlı biçimde sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşların hibe ve kredi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Zaman zaman da şehirdeki, kırsaldaki vatandaşların yanına giderek, projenin yararlarını anlatıyoruz. Projeye ilgi çok büyük."
Tapu sahipleri dikkat! Cezalı duruma düşmemeniz için ay sonuna kadar ödemeniz gerekiyor!
Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!