27 / 04 / 2024

Yerinde Dönüşüm Projesi'ne o ilden 15 bin başvuru!

Yerinde Dönüşüm Projesi'ne o ilden 15 bin başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremden etkilenen iller için başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne Adıyaman'dan şu ana kadar 15 bin başvuru yapıldı.



Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 kentin hızla ayağa kaldırılması için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'ne Adıyaman ilinden şimdiye kadar 15 bin başvuru yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da kalıcı konutların yapım çalışmaları devam ederken, bazı vatandaşlar ise kendi evlerinin yeniden yapılması için Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru yapıyor.

Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne gelen depremzedeler burada sıraya girerek projeye kaydını gerçekleştiriyor.

Adıyaman Valisi Osman Varol, vatandaşın konutlarını yapmasına ilişkin "Yerinde Dönüşüm Projesi'nin açıklandığını anımsattı.

Yerinde Dönüşüm Projesi ne o ilden 15 bin başvuru!

10 YIL VADELİ 2 YIL ÖDEMESİZ

Yerinde Dönüşüm Projesine ilişkin detayları açıklayan Varol, "Yerinde dönüşüm, vatandaşların belirli şartlarda yani eğer zeminleri müsaitse teknik koşullara uymak kaydıyla konutlarının yıkıldığı yerde kendi arsalarında yeniden yapmasına imkan veriyor" açıklamasında bulundu.

Bunun için devletin 500 bin TL konut başına hibe verdiğini anımsatan Varol, "Bunun yanında 500 ila 800 bin TL arasında değişen rakamlarda da 10 yıl vadeli 2 yıl ödemesiz, faizsiz kredi sağlıyor." diye ifade etti.

Yerinde Dönüşüm Projesi ne o ilden 15 bin başvuru!

"ŞEHRİN NORMALE DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRILACAK"

Projeye vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Varol, başvurular çok kısa bir zaman olmasına rağmen 15 bini bulmuş olduğunu dolayısıyla yerinde dönüşümün de şehrin normale dönüşünü hızlandıracağını düşündüklerini aktardı.

Bütün bu çalışmalarla birlikte en hızlı şekilde şehrin daha önceki o çıkış yakaladığı dönemini tekrar yakalanın tek gayeleri olduğunu aktaran Varol, "Devlet millet işbirliğiyle, STK'larımızın desteğiyle, gönüllülerimizin, hayırseverlerimizin desteğiyle bunu hızlı bir biçimde başaracağımıza inanıyoruz "diye ifade etti.

Yerinde Dönüşüm Projesi ne o ilden 15 bin başvuru!

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’de deprem sonrası 6 ayda yapılan çalışmalara dair değerlendirmelerde bulundu.  Bir kez daha bir yıl içerisinde 319 bin, toplamda da 680 bin konutun inşa edilerek depremzedelere teslim edileceğinin altını çizdi. Özhaseki, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine başvuru sayısının da 155 bini geçtiğini açıkladı.

Karadeniz’deki gerilim tırmandı: Buğday fiyatları uçtu!

İl Özel İdare Çanakkale'de arsa satacak! 

Altın Kahini İslam Memiş dolar yatırımcılarını uyardı! Bu fırsatlar yıl sonuna kadar gelmeyebilir


Geri Dön