28 / 04 / 2024

Adıyaman'da Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru sayısı 20 bini geçti!

Adıyaman'da Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru sayısı 20 bini geçti!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru sayısı 20 bin 640 olarak açıklandı.



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin yıkıma sebep olduğu Adıyaman'da kalıcı konutların yapım çalışmaları hız kesmeden devam ederken, bazı vatandaşlar da kendi konutlarının yerinde yapılması için "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapıyor.

Konu ile ilgili olarak Adıyaman Valisi Osman Varol, Anadolu Ajansı muhabirine, şehirde şu ana kadar 20 bin 640 depremzedenin projeye başvuru yaptığı kaydetti

Yaptığı açıklamada söz konusu başvuruların incelendiğini dile getiren Adıyaman Valisi Osman Varol "Özellikle hibe ve kredi olarak verilen miktarın artırılmasıyla vatandaşların ilgisi daha da arttı. Kırsalda, il ve ilçe merkezlerimizde ciddi sayıda vatandaşımız bu programdan yararlanacak." diye konuştu.

Adıyaman da Yerinde Dönüşüm Projesi ne başvuru sayısı 20 bini geçti!

İNŞAAT İZİNLERİ VERİLİYOR

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre açıklamasında ruhsatlandırma ve inşaat izinlerinin verildiğini aktaran Adıyaman Valisi Osman Varol, "Şu ana kadar yaklaşık olarak 50 vatandaşa ruhsatlandırma ve inşaat izin belgeleri de düzenlendi. Besni ve Tut ilçelerinde bazı köylerde vatandaşlar toplu şekilde yerinde dönüşüm programından istifade edip kendileri bir müteahhit bulup toplu olarak köylerindeki binalarını yerinde dönüşüm programından sağlanmış olan kaynakla kendileri yaptıracak bir düzen oluşturdular ve bu sayı giderek artıyor." dedi.

2,4 MİLYAR DOLARLIK DIŞ FİNANSMAN

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için bu sene Avrupa Konseyi Kalkınma, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından yaklaşık olarak 2,4 milyar dolarlık dış finansman sağladıklarını söylemişti.

Paylaşılan detaylara göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansı muhabirine, Türkiye'nin sağladığı dış finansman kaynaklarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgiye göre asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin sebep olduğu hasarların giderilmesi ve bölgenin yeniden inşası için dış finansman temini çalışmalarının devam ettiğine değinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu kapsamda Asya Altyapı Yatırım Bankasının Türk Eximbank'a 100 milyon dolar finansman sağladığını da sözlerine ekledi.

 

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde dönüşüme 250 bin başvuru yapıldı!

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!


Geri Dön