04 / 07 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde dönüşüme 250 bin başvuru yapıldı!

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde dönüşüme 250 bin başvuru yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, 250 bin başvuru yapıldığını duyurdu. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'daki çalışmaları incelemek adına kente geldiklerini belirten Özhaseki, çalışmaları takip etmenin önemli olduğunu belirtti. Özhaseki kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaların devam ettiğinin altını çizerek, ''Yerinde dönüşüme 250 bin civarında müracaat var'' dedi. 

250 BİN BAŞVURU VAR!

Bakan Özhaseki, yerinde dönüşüme 250 bin civarında müracaatın olduğunu açıkladı. Bu konuda ruhsatları alan, inşaatlara başlayanların olduğunu belirten Özhaseki: '' Köy evlerine de başlıyoruz. Deprem şurasında hocalarımızın aldığı güzel bir karar var, 'çelikten yapı yapın' dediler. Yığma yapıları bırakın, çelik bir karkas koyun temeli o olsun araları doldurun. Taş yünü dediğimiz bir malzeme var.'' diyerek  şu anda inşaatların başladığını açıkladı.

Yapılan konutlarla ilgili bigi veren Özhaseki  ''Aralara taş yünü 10 santimetre, içeri tarafa da alçıpanlar konuyor. Şu anda yeni başladık. 51 bin civarında ihale yapacağız ve 6 ay gibi sürede bütün köylerde teslim edeceğiz. '' dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde dönüşüme 250 bin başvuru yapıldı!

46 BİN KONUTU TESLİM EDİYORUZ!

Köy evleri yapım çalışmalarının da sürdüğüne işaret eden Özhaseki, 100 bin köy evi yapacaklarını kaydetti. İnşaatta kullanılan malzemeleri de yerinde incelediğini anlatan Özhaseki, yapıları kontrol etmenin önemli olduğunun altını çizdi. 

Deprem konutları ihalesini alan müteahhitlerin konutları 1 yıl içinde teslim etmesi üzerine anlaştıklarını belirten Özhaseki, 6 Şubat depremlerinden sonra 3-5 ayda temel atmaya başladıklarını, her birinin teslim tarihi olarak 1 yıl sonrası için planlandığını açıkladı.

Köy konutlarıyla ilgili de 6 ay süre verdiklerini söyleyen Özhaseki ''200 bin kadar konuta başlamıştık, 50 binde çelik eve başladık. 250 binin ihalesi yapılmış vaziyette. Bu yıl başına kadar 46 bin konutu veriyoruz. 41 bini konut, 5 bin kadar köy evini teslim edeceğiz." dedi. 

Bakan Özhaseki: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli!

Deprem bölgesinde tam 22 bin konutun daha temeli atıldı!

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Artık önümüzde kimse duramaz!


 


Geri Dön