27 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Artık önümüzde kimse duramaz!

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Artık önümüzde kimse duramaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün önemine değindi. Özhaseki açıklamasında "Önümüzde kimse duramaz çok hızlı bir biçimde bu kentsel dönüşüme gireceğiz" dedi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden etkilenen şehirler arasında yer alan Malatya'da programa katıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Akçadağ Eğin Köyü Afet Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, gündemden düşmeyen deprem konusuna da değindi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada 6 Şubat'ta meydana gelen ve dün bir defa daha hatırlanan deprem felaketine ilişkin Bakanlık olarak çalışmaların yürütüldüğünü dile getirdi.

"TEK ÇÖZÜM KENTSEL DÖNÜŞÜM"

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, açıklamasında kentsel dönüşüme vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: 1Deprem ülkesiyiz. Kaç canımızı toprak altına verdik... Bu işlerin tek bir çözümü var, o da kentsel dönüşümdür."

Bakan Özhaseki den kentsel dönüşüm açıklaması: Artık önümüzde kimse duramaz!

Yaptığı açıklamada kentsel dönüşümden başka çözüm olmadığına değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki "Bilen varsa söylesin biz o fikirlere de açığız. Bir yandan tüm Anadolu için ve bu bölge için özel bir genel müdürlük kurduk, bir taraftan da Marmara Bölgesi için özel bir genel müdürlük kurduk. Kentsel dönüşümün önünde ne kadar engel varsa bunları aşacak biçimde kanun metnini hazırladık." dedi.


ARTIK ÖNÜMÜZDE KİMSE DURAMAZ


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Deprem şurası dedik bütün bilim adamlarını bir araya getirdik, akademisyenleri, belediyelerimizi çağırdık. Her ne söyledilerse not aldık. İstanbul'da A, B, C partili herkesi çağırıp dinledik ve bir tarafa not ettik. Bizim Bakanlık olarak bilgi birikimiz var onları da not ettik daha sonra Meclis'te Cumhur İttifakı'na anlattık. Ayrıca diğer parti üyelerini de çağırıp anlattık. Tüm bunların neticesinde ortaya bir metin çıktı bunu da kanun haline getirdik. Artık önümüzde kimse duramaz çok hızlı bir biçimde bu kentsel dönüşüme gireceğiz.
 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den korkutan uyarı: Marmara depremi sadece İstanbul'u değil, 7 ili etkiler!

TOKİ  Ankara  Beypazarı kuraları yarın çekiliyor! 197 yeni konut sahibini bulacak!

Naci Görür'ün 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' dediği 18 kent hangileri?


Geri Dön