27 / 04 / 2024

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.



Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, göreve gelişinin 1. yıl dönümü sebebiyle ATSO'da düzenlediği basın toplantısında, 1 senede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dünyada yaşanan her olaydan Antalya ilinin etkilendiğini ifade eden Bahar, kentin çok göç aldığına dikkat çekti.

Kentin yabancı ortaklı şirket sayısı bakımından İstanbul'dan sonra 2. sırada bulunduğuna dikkati çeken Bahar, oda olarak kentin başta ekonomisi olmak üzere her alanda gelişimine katkı sunacak projelere imza attıklarını ifade etti.

Antalya'nın sorunlarını yakından izlediklerine dikkat çeken Bahar, ilgili bakanlıkları ziyaret ederek sorunları aktardıklarını ve çözüm önerileri sunduklarını söyledi.

Bahar, günübirlik ev kiralama, geceleme sayılarının kısalması, turizmin tüm yıla yayılması, nitelikli personel gibi konulardaki sorunları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ilettiklerini ve olumlu yanıtlar aldıklarını aktardı.

ATSO: Türkiye de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

HER SEKTÖRDE KAYIT DIŞI VAR

Antalya'da konut alan yabancıların, konutları turizm sezonunda kiralamalarının, villa ticaretine ve kiralık tatil evleri yönelmelerinin kayıt dışı ekonominin oluşmasına sebep olduğuna dikkati çeken Bahar, bunu önlemek için "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin hazırlandığını hatırlattı.

Bahar, "Henüz kanun tasarısı niteliğinde olan bu düzenleme turizm sektörümüz açısından olumlu karşılansa da daha kapsamlı daha koruyucu, daha sıkı tedbirlerin uygulandığı bir çalışmanın genel kuruldan kabulünü bekliyoruz." şekilde konuştu.

ATSO: Türkiye de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

"Kayıt dışı"nın ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Bahar, hemen hemen her sektörde bu sıkıntının yaşandığını söyledi.

Bunun bir an önce önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Bahar, "Günübirlik kiralamada, sağlık turizminde, 'rent a car'da,  kişisel bakımda, 49 meslek grubunda kayıt dışının var olduğunu bildirdi.

Bunu önlemek sadece valiliğin, emniyetin yapacağı iş olmadığını söyleyen Bahar, topyekun mücadele gerektiğinin altını çizdi. Ruhsatsız yerin, şikayet edilmesi gerektiğini belirten Bahar, "Farkındalık olsun diye 'Alo 107 ihbar hattı' kurulmasını istedik." diye konuştu.

ATSO: Türkiye de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

KONUT STOĞUNDA DÜŞÜŞ

Antalya'da yabancıların konut alışında artış yaşandığına da değinen Bahar, tarım arazilerinde yabancılaşmanın önüne geçilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Gazetecilerin, Antalya'daki kiralık ev fiyatları hakkında sorusu üzerine Bahar, "Kira artışı yüzde 25 ile sınırlandı, adliyeler davayla doldu. Burada serbest piyasa çalışmalı. Eskiden emekli şehriydi. Şimdi emekliler gelmek istemiyor. Memurlar gelmek istemiyor. Serbest piyasanın çalışması gerekiyor. Enflasyon düşünce kiralar gerileyecektir. Konut sorununun sebebi sadece alınan göç değil. Türkiye'de konut stoku düştü. Konut açığı tamamlandığında kiralar düşecektir" diye konuştu. 
 

Bahçeli Yaşam Prestij 777Ömerli'de satışlar başladı! Yeni proje! 

Sahte emlakçılar şimdi de hazine arazilerine dadandı! Satılık Hazine arazisi tuzağına binlerce kişi düştü! 

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!


Geri Dön