27 / 04 / 2024

gyo sermayesi

gyo sermayesi

Yatırım ortaklıkları hakkında da bilgi veren Ertaş, temel olarak gayrimenkul ve girişim sermayesi alanlarında faaliyet gösteren ve çoğunlukla borsada işlem gören bu ortaklıkların aktif toplamının 50 milyar lirayı geçtiğini söyledi.

Pasifik GYO ve Emlak Konut GYO, Merkez Ankara'daki AVM'nin işletilmesi için kurulacak şirkete ortak oluyor!

Pasifik GYO, Merkez Ankara projesinde yer alan AVM'nin işletilmesi amacıyla kurulacak şirkete ortak oluyor. Emlak Konut GYO ile ortak olunacak şirketin sermayesi 2 milyon TL olarak açıklandı. İşte detaylar...

Kızılbük GYO çıkarılmış sermayesini 300 milyon TL'ye yükseltiyor!

Kızılbük GYO'nun yeni çıkarılmış sermayesi 300 milyon TL oldu ve şirket esas sözleşmesinin 8. maddesinin değiştirilmesine karar verildi.

Kiler GYO çıkarılmış sermayesini 1.4 milyar TL'ye yükseltiyor!

Kiler GYO'nun yeni çıkarılmış sermayesi 1 milyar 395 milyon TL oldu ve şirket esas sözleşmesinin 8. maddesinin değiştirilmesine karar verildi.

Servet GYO bedelsiz sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Servet GYO'nun 1 milyar TL olan kayıtlı sermayesi kapsamında 52 milyon TL olan bedelsiz sermayesi, 68 milyon TL artırılarak 120 milyon TL yapılacak. Şirket, sermaye artırımı için SPK'ya başvuruda bulundu.

Akfen GYO kar dağıtımı yapmayacak!

Akfen GYO kar payı işlemleri hakkında açıklama yaptı. Ödenmiş/çıkarılmış sermayesi 1 milyar 300 milyon TL olarak açıklanan Akfen GYO'nun kar payı ödemeyeceği açıklandı.

Pasifik GYO çıkarılmış sermayesini 267.5 milyon TL'ye yükseltti!

Pasifik GYO, 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde çıkarılmış sermayesi 200 milyon TL'den 267 milyon 500 bin TL'ye yükseltti.

Reysaş GYO'nun çıkarılmış sermayesi 500 milyon TL oldu!

Reysaş GYO'nun 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 246 milyon 1 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 253 milyon 999 bin 999 TL bedelli artırılarak, 500 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin sermaye artırımı işlemleri tamamlandı ve çıkarılmış sermaye 500 milyon TL'ye yükseltildi.

TSKB GYO'nun çıkarılmış sermayesi 650 milyon TL oldu!

TSKB GYO'nun çıkarılmış sermayesinin 500 milyon TL'den 650 milyon TL'ye artırılmasına ilişkin bedelli sermaye artırımının tamamlanması üzerine, SPK'ya yapılan başvuru yapılmıştı. SPK'ya yapılan başvuru onaylandı, Kurul tarafından onaylı tadil metni yayınlandı. 

Peker GYO kar payı ödemeyecek!

Peker GYO kar payı işlemleri hakkında açıklama yaptı. Ödenmiş/çıkarılmış sermayesi 669 milyon 883 bin 746,99 TL olarak açıklanan Peker GYO'nun kar payı ödemeyeceği açıklandı.

Reysaş GYO'nun çıkarılmış sermayesi 500 milyon TL oldu!

Reysaş GYO'nun 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 246 milyon 1 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 253 milyon 999 bin 999 TL'ye çıkartılmasına ilişkin olarak sermaye artırımı işlemleri tamamlandı ve çıkarılmış sermayesi 500.000.000 TL'ye yükseldi. 

Akfen GYO'nun çıkarılmış sermayesi 900 milyon TL oldu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yeni çıkarılmış sermayesi 900 milyon TL'ye yükseldi. 

Vakıf GYO'nun çıkarılmış sermayesi 1 milyar TL oldu!

Vakıf GYO'nun, 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 500 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 1 milyar TL'ye çıkarılması işlemleri tamamlandı.

Martı GYO'nun ödenmiş sermayesi 330 milyon TL oldu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bedelli sermaye artırımı sonrası yeni ödenmiş sermayesi 330 milyon TL oldu.

gyo sermayesi Haberi

gyo sermayesi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, "Övünerek ifade etmem gerekir ki ülkemizde bugüne kadar hiçbir kurumsal yatırımcı fiyat riski dışında bir riske maruz kalmamış, hiçbir kurumsal yatırımcımız iflas etmemiş, kamudan yardım talebinde bulunmamıştır" dedi.


SPK iş birliğiyle Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) tarafından portföy yönetimi sektörünün 100 milyar liraya ulaşması ve Türkiye ekonomisine katkılarına yönelik toplantıda konuşan Ertaş, portföy yönetim şirketlerinin yönettikleri portföy büyüklüğünün 15 Kasım 2015 tarihinde 100 milyar lirayı geçtiği bilgisini verdi.


"Övünerek ifade etmem gerekir ki ülkemizde bugüne kadar hiçbir kurumsal yatırımcı fiyat riski dışında bir riske maruz kalmamış, hiçbir kurumsal yatırımcımız iflas etmemiş, kamudan yardım talebinde bulunmamıştır" diyen Ertaş, bu noktada kurumsal yatırımcı sektörünün ülke potansiyeline göre henüz arzu edilen düzeyde olmadığına işaret etti.


Ertaş,...