05 / 05 / 2024

Habib-i Neccar

Habib-i Neccar

Dünyanın ilk mağara kilisesi ve Hıristiyanların en önemli ibadet mekânlarından olan Antakya’daki St. Pierre Kilisesi, Adana Anıtlar Bölge Müdürlüğü tarafından kabul edilen proje sonrasında aslına uygun olarak restore ediliyor

Hatay Büyükşehir'den 61.3 milyon TL'ye teleferik yapım işi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay ili, Antakya İlçesi Habib-İ Neccar Dağı arası 1100 metre uzunlukta teleferik yapımı ve 22 yıla kadar işletilmesini 61 milyon 312 bin 515 TL muhammen bedelle ihale ediyor.

Proaktif Beton Ve İş Makineleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Proaktif Beton Ve İş Makineleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ertaç Şişman, Habib Kavak ve Taner Ergün ortaklığında kuruldu.

Cem Habib Dubai'den 48 milyon TL'ye havuzlu villa aldı!

İngiltere'de yaşayan Türk finansçı Cem Habib, İngiliz eşi için Dubai’den 48 milyon TL’ye havuzlu villa aldı.

Cem Habib, eşi Caroline Stanbury'ye malikane kiraladı!

Londra’da yaşayan finansçı Cem Habib, eşi Caroline Stanbury’ye aylığı 250 bin Euro'ya malikane kiraladı.

Hatay Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi göz kamaştırıyor!

Anadolu’da yapılan ilk cami Habib-i Neccar ve dünyadaki ilk mağara kilisesi olan ST. Pierre'e ev sahipliği yapan medeniyetler şehri Hatay, 442 yıldır topraklarında bulundurduğu tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile de göz kamaştırıyor.

Cem Habib eşine Dubai'den 30 milyon liraya villa aldı!

Londra'da yaşayan finans uzmanı Cem Habib'in, eşine yaptığı pahalı jestlerin ardı arkası kesilmiyor.Cem Habib, geçtiğimiz gün 40 yaşına basan Caroline Stanbury için Londra'nın gözde mekanı Cafe Royal'de müthiş bir parti düzenledi

Habib-i Neccar Camii Özel Proje Alanı Restorasyon Uygulaması’nda sona yaklaşıldı!

Çevresiyle bir bütün olarak ele alınması ve siluetinin ortaya çıkarılması amacıyla, 6,5 milyon lira ödenekle toplam 6 binanın kamulaştırılmasıyla 2014’te start alan Habib-i Neccar Camii Özel Proje Alanı Restorasyon Uygulaması’nda sona yaklaşıldı.

Hatay Habib-i Neccar Camii restore ediliyor!

Hatay’ın en önemli dini merkezleri arasında yer alan ve Anadolu’daki ilk cami olarak yurt genelinde büyük bir üne sahip olan Habib-i Neccar Camii’nin yeniden turizme kazandırılıyor.

Habib-i Neccar Camisi'nin çevresinde turizm atağı!

Hatay'da, Anadolu'nun "ilk camisi" olarak kabul edilen ve avlusundaki Hristiyan mezarlarıyla bu dine mensup kişiler için de önem taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nin çevresinde kamulaştırılan yapılarda turizme yönelik restorasyon başlatıldı

PGA Group Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

PGA Group Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Pouria Mohseni, Habib Azimi tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 24 Ekim'de Şişli, Ergenekon Mahallesi'nde kuruldu.

Hatay teleferik çalışmaları 2015 sonunda tamamlanacak!

Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan İplik Pazarı mahallesinden, Habib-i Neccar dağına yaklaşık 1150 metre uzunluğunda teleferik hattı yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi (HBB) ilk çalışmaları başlatmıştı.

Habib Bulguroğlu kimdir?

Çevre ve Şehircilik Eskişehir İl Müdürü Habib Bulguroğlu kimdir? Habib Bulguroğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Habib Bulguroğlu, ne zamandan beri Çevre ve Şehircilik Eskişehir İl Müdürü?

Hatay'da orman yangını meydana geldi!

Hatay Habib-i Neccar Dağı Antakya Kalesi çevresinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Olayda 2 hektar alan zarar gördü. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti...

Habib-i Neccar Haberi

Habib-i Neccar

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, restorasyon çalışmalarını, eline aldığı balyoz ile çiviyi kilise duvarına çakarak temsili olarak başlattı. Yaklaşık bir yıl sürecek yenileme çalışmaları sonucunda kilise, aslına uygun olarak şeffaf cam yüzeyle kaplanarak turistlerin beğenisine sunulacak.


Kilisenin, sadece restorasyonu değil, aynı zamanda çevre düzenlemesinin de yapılacağını söyleyen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, “Adını Habib-i Neccar’dan alan dağın eteğinde kurulu olan kilisenin restorasyonu, sadece restorasyonu değil, çevre düzenlemesiyle beraber kapsamlı şekilde ele alınıp, insanlığın ortak macerasında oynadığı rolle mütenasip hale getirilmesi için yapılacak çalışmalara bugün başlangıç yapmak için bir aradayız. Kilisenin mevcut hali içimize sinmeyen, sahip olduğu tarihi derinlikle başta Hristiyan vatandaşlarımız ve Hristiyan dünyası olmak üzere, insanlığın ortak öyküsüyle bağdaşmayan fiziksel şartlara haizdi. Ancak yapılacak olan çalışmalarla beraber, inşallah burası özelde ilimizin...