30 / 04 / 2024

Hacıfettah Mezarlığı genişletilecek mi

Hacıfettah Mezarlığı genişletilecek mi

Tahir Akyürek, Konya'nm en eski ve en büyük mezarlıklarından olan ve yer kalmadığı için önceki yıllarda defin işlemlerine kapatılan Hacıfettah Mezarlığı'nın genişletilmesiyle ilgili kamulaştırma çalışmasını tamamladıklarını söyledi.

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AK Parti seçim beyannamesinde büyük müjde haberleri geldi. Bu haberlerden biri de Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal emniyet sisteminin kapsamı genişletilecek. Ev hanımlarının dileğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Kadınlar daha az prim vererek daha erken emekli olma

Veliler müjde! Okullarda ücretsiz yemek kapsamı genişletilecek! O grupta olan herkes hemen faydalanacak!

Devlet okullarında ücretsiz yemek uygulaması kapsamı genişletiliyor. Peki söz konusu uygulamadan kimler faydalanacak, yemekhanesi olmayan okullarsa sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

3600 ek gösterge toplantısı ne zaman yapılacak? Meslek grupları genişletilecek mi? 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?

3600 ek gösterge çalışmalarında sona yaklaşıldı. Peki 3600 ek gösterge düzenlemesinde son durum ne? 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek? Meslek grupları genişletildi mi? İşte ayrıntılar...

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi için çalışmalara başladı.

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Malatya'da depremzedeler için yapılan konutların rezerv alanı genişletilecek!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için Gelincik Tepesi'nde yapımına başlanan konutların rezerv alanının genişletileceği açıklandı.

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi!

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık ve dijital ekonomi gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

İMES OSB genişletilecek mi?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İMES OSB’nin genişletilmesi ve üretime daha fazla katkı verme durumu var. Bizler de bu atılımı destekliyoruz ve yatırımın en kısa sürede hayata geçirilmesini istiyoruz." dedi.

Kocaeli Kumla Deresi Köprüsü genişletilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kumla Deresi üzerine ilave bir betonarme köprü inşa edecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı genişletilecek!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 4 yeni köprü için ihale yapılacak. Paralel pist inşası için çalışmalar sürerken dört köprünün mevcut kapasiteyi yüzde 15 artırması planlanıyor.

Dubai'de 3 milyar dolarlık 47 inşaat ihalesi yapılacak!

Dubai'de, Expo 2020 dünya fuarı için yerel ve yabancı şirketlere açık olmak üzere, 3 milyar dolar değerinde 47 inşaat ihalesi açacak. Expo 2020 için, alanı 438 hektar olacak olan fuar alanının yanı sıra binlerce yataklık oteller inşa edilecek ve Dubai metro hattı genişletilecek.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın sahası büyütülecek!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın kullanım sahası, çevre düzenlemeleri kapsamında denizin bir bölümünün daha doldurulmasıyla genişletilecek.

Hacıfettah Mezarlığı genişletilecek mi Haberi

Hacıfettah Mezarlığı genişletilecek mi


Konya Büyükşehir Belediyesi, planladığı projeler kapsamında kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nm en eski ve en büyük mezarlıklarından olan ve yer kalmadığı için önceki yıllarda defin işlemlerine kapatılan Hacıfettah Mezarlığı'nın genişletilmesiyle ilgili kamulaştırma çalışmasını tamamladıklarını söyledi. Meram İlçesi Hacıfettah Mahallesi'ndeki mezarlığın genişletilmesiyle ilgili kamulaştırma çalışmalarına özen gösterildiğini vurgulayan Akyürek, kamulaştırma sürecinin tüm vatandaşlarla anlaşma yoluyla sonuçlandırılmış olmasından Konya adına büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Hacıfettah Mezarlığı genişletme çalışmaları kapsamında, 25 adet bina ve 80 adet bağımsız bölümün bulunduğu 5 bin 750 metrekare alanın toplam 7 milyon 400 bin lira bedelle kamulaştırıldığını kaydeden Akyürek, binaların tamamının yıkılarak, mezarlığın genişletilmesiyle ilgili fiziki çalışmalara hazır hale getirildiğini vurguladı. Akyürek, imar Plam kapsamında 5 bin 750 metrekare alanın mezarlığa...