27 / 04 / 2024

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir etkinlikte, hızlı tren ağının Türkiye genelinde 53 şehiri kapsayacağını ifade etti. Şu anda 12 şehirde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmeti verildiğini belirten Bakan, yakın gelecekte devreye alınacak yeni projelerle bu sayının sürekli olarak yükseleceğini vurguladı.

Hızlı tren hangi illere gelecek?

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin yüksek hızlı tren ağına dair genişletme planlarını şöyle açıkladı:

"Şu anda 12 şehrimizde yüksek hızlı tren vardır. Bunlar arasında Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Konya gibi büyük şehirler yer almaktadır. Gelecekte ise toplamda 53 şehrimizin bu hizmetten yararlanabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir."

Bakan Uraloğlu, örnek olarak Kapıkule'den başlayıp Akdeniz'e kadar uzanan bir hat olacağını belirtti. Bu hat üzerinde Ankara, Konya, Karaman, Aksaray ve Akdeniz şehirleri Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'in yer alacağını ifade etti.

 Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Ayrıca Bilecik'ten başlayarak Antalya'ya kadar uzanan başka bir hattın da olacağından bahsetti. Şu an yapımı süren Ankara-İzmir hattına da değinen Uraloğlu, Karadeniz bölgesinde ise ilk olarak Samsun ve daha sonra Sarp'ın dahil olacağını söyledi. Sivas üzerinden Erzincan ve Kars'a kadar uzanacak olan bir diğer hat için de planlar olduğunu belirtti.

Şehirlerarası 80 dakika sürecek hızlı tren projesi onaylandı

Bakan,  Ankara  ile İstanbul arasındaki seyahat süresini önemli ölçüde kısaltacak bir hızlı tren projesini duyurdu. "Yeni süper hızlı trenimiz 350 km/saat hıza ulaşacak ve bu sayede yolculuk süresi sadece 80 dakika olacak. Trenin son durağı İstanbul'da Haydarpaşa olacak." dedi. Bakan, projenin önemli aşamalardan geçtiğini ve yaklaşık beş yıl içinde tamamlanmasının beklendiğini belirtti. Ayrıca, "Yeni otoyolumuz sayesinde karayolu ile seyahat süresi 3 ila 3,5 saate düşecek," ifadelerini kullandı. Belirtilen süre içinde ulaşımda yenilikler bekleniyor.

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 


Geri Dön