15 / 05 / 2024

Hacılar bina yıkımları

Hacılar bina yıkımları

Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici yukarı mahallede tehlike arz eden metruk yerlerin yıkımına başlandığını, yerlerine ise önümüzdeki dönemlerde depreme dayanıklı konutlar inşa etmek istediklerini belirtti.

İmar yasası mağdurlarından 'Seçimlerden önce yıkımlar durdurulsun' talebi!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, son günlerde yapı kayıt belgesi ile ilgili yaşanan mağduriyetlere ilişkin açıklama yaptı. Seçimlerden önce yıkımların durdurulmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

Artvin'de sel sonrası 39 bina yıkıldı!

Artvin'de hafta içi meydana gelen yağışlar nedeniyle yaşanan sel felaketleri nedeniyle Arhavi ilçesinde 39 bina yıkılırken 1459 bina hasar gördü.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Hacılar bina yıkımları Haberi

Hacılar bina yıkımları

Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici, İlçe zinde tehlike arz eden ve kullanılmayan yerlerin yıkımına başladıklarını söyledi. 


Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici. Yukarı mahallede tehlike arz eden metruk yerlerin yıkımına başlandığını, yerlerine ise önümüzdeki dönemlerde depreme dayanıklı konutlar inşa etmek istediklerini belirtti. 


Çalışmaları Fen İşleri Müdürü Mustafa Palaz. İmar Müdürü Kenan Tok ile birlikte yerinde inceleyen Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici, 1 1 adet kullanılmayan eski evleri yıktıklarını söyledi. Başkan Ekici, "Bu yıkılan evlerin yerine de ileriki aşamalarda depreme dayanıklı modern konutlar yaptırma planlarımız var. Fen İşleri Müdürümüze, İmar Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hacılarımıza hayırlı olsun." dedi. 


Vizyon Kent...