29 / 08 / 2024

hacıyatmaz denge sistemi inşatları

hacıyatmaz denge sistemi inşatları

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azer Arastunoğlu Kasımzade, geliştirdikleri "hacıyatmaz" dengede duruşuna benzer sistem ile deprem anında binaların hasar görmemesini hedeflediklerini bildirdi.

Eminevim'den Hac Tasarruf Sandığı!

Faizsiz ev alma sistemi Eminevim, yıllardır uyguladığı el birliği sistemi içerisinde bu kez de Hac Tasarruf Sandığı'nı oluşturdu. Sistemde zaman içerisinde oluşacak maliyet farklarını korumak için tüm ödemeler altın olarak ayarlandı.

Taşınmaz Değerleme Sistemi sektöre denge getirecek!

2019 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programı içerisinde yer alan taşınmaz değerleme sistemi, sektördeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak ve tek fiyat getirecek. 

Binalara depreme karşı hacıyatmaz dengesi!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azer Arastunoğlu Kasımzade, geliştirdikleri "hacıyatmaz" dengede duruşuna benzer sistem ile deprem anında binaların hasar görmemesini hedeflediklerini bildirdi.

Denge Yapı'dan Sancaktepe'de yüzde 5 peşinat, 120 ay vade!

Denge Yapı’nın, Mahal Sancaktepe ve Mahal Sancaktepe Ada projelerinde yüzde 5 peşinatla 120 aya kadar vade yapılıyor. Sancaktepe’de yükselen Mahal Sancaktepe’de 2+1 daireler 141 bin 250 lira, Mahal Sancaktepe Ada’da ise 154 bin 500 liradan başlıyor.

Denge İnşaat mimar ve tekniker arıyor!

Denge İnşaat bünyesine yeni katacağı mimar ve tekniker arıyor...

Tuğba Hacıbayramoğlu : Konutta KDV artışı arsa sahibini vuracak!

KDV değişikliğinin ev satın alacaklardan çok, arsa sahiplerini etkileyeceğini söyleyen Enuygun.com Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “İnşaat firmaları, ev fiyatlarının artacağı gerekçesi ile arsa sahiplerinin payını düşürmek isteyecekler. Yeni yasa, en çok a

Tuğba Hacıbayramoğlu: Konutta KDV artışı arsa sahibini vuracak!

Konutta KDV değişikliğinin ev satın alacaklardan çok, arsa sahiplerini etkileyeceğini söyleyen Enuygun.com Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “İnşaat firmaları, ev fiyatlarının artacağı gerekçesi ile arsa sahiplerinin payını düşürmek isteyecekler" dedi

Ataşehir Denge konut fiyatları 383 bin liradan başlıyor!

Ataşehir Denge Evleri'nin fiyatları 383 bin liradan başlıyor, proje kapsamında yer alan konutların Haziran 2013'te teslim edilmesi planlanıyor

DEVI Kar ve Buz Birikimini Engelleme Sistemi'ni geliştirdi!

Dünyanın önde gelen endüstri kuruluşlarından Danfoss’a bağlı DEVI tarafından geliştirilen “Kar ve Buz Birikimini Engelleme Sistemi” ile kışın karayollarında seyahat etmek daha güvenli hale geliyor

Erol Hacıoğlu: Graniser ihracatta yüzde 300 büyüme kaydetti!

Graniser'in 2012 yılındaki durumunu değerlendiren Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu : "Graniser 2006 yılından bu yana ihracatta yüzde 300 büyüme kaydetti." dedi..

İBB, E-5 Karayolu’na uyarı levhası ve hız denetim sistemi kurdu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, E-5 Karayolu’na kurmaya başladığı (D 100) hız denetim sistemi (EDS), hava ve yol bilgilerini içeren uyarı levhalarıyla akıllı hale getiriyor. Araç maliyetlerini düşürecek olan sistem oldukça da çevreci…

Ataşehir Denge Sitesi'nde 525 bin liraya 2+1!

Ataşehri Denge Evleri'nde fiyatlar 383 bin liradan başlıyor, projede yer alan konutların teslimlerinin Haziran 2014'te gerçekleşmesi planlanıyor

Tepe Home, 2012 yılında bayilik sistemi ile 7 mağaza açtı!

2012 yılını 170 milyon TL ciro ile tamamlamayı planlayan Tepe Home, bayilik sistemi ile geliştirilen 7 mağaza açtı...

hacıyatmaz denge sistemi inşatları Haberi

hacıyatmaz denge sistemi inşatları

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azer Arastunoğlu Kasımzade, geliştirdikleri "hacıyatmaz"dengede duruşuna benzer sistem ile deprem anında binaların hasar görmemesini hedeflediklerini bildirdi. 


Kasımzade, AA muhabirliğine yaptığı açıklamada, üniversitelerinin ev sahipliğinde 24-28 Ekim'de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, farklı ülkelerden ve Türkiye'den çok sayıda akademisyenin katıldığı Uluslararası Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi'nin başarıyla tamamlandığını söyledi. 


Kongrede depremde binaların hasar almasını önleyecek "Küresel Temelli Yapısal Sismik İzolasyon Sistemi" projesini sunduklarını anlatan Kasımzade, son yıllarda yapılan araştırmalarda uzun ve güçlü deprem dalgalarının etkilerine karşı sismik izolasyonlu yapıların bile güvensiz olduğunun ortaya çıktığını ifade etti. Kasımzade, özellikle Meksika ile Japonya'daki Fukuşima Nükleer Elektrik Santraline ciddi hasar veren Tohoku depremlerinin bu gerçeği ortaya koyduğunu dile getirdi. 


Kasımzade, depremin etkilerinden ve yıkımdan...