04 / 05 / 2024

haciz konulan arazi

haciz konulan arazi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında ecrimisil davaları konusuna değindi. Heper, okuyucularından birinin arsasının ecrimisil davası ile ilgili sorduğu soruya köşe yazısında yanıt verdi...

Pera GYO'nun hacizleri kaldırıldı ve icra dosyası kapatıldı!

Pera GYO'nun Ardus lehine haciz konulan tüm taşınmazlar üzerinde bulunan hacizler 11 Şubat 2021 tarihinde kaldırıldı ve icra dosyası tamamen kapatıldı.

Pera GYO'nun Denizli'deki projesindeki haciz kaldırıldı!

Pera GYO'nun Denizli İli, Merkezefendi İlçesi, Sümer Mahallesinde kayıtlı AVM ile muhtelif ofis ve mesken fonksiyonlu bağımsız bölümlerin tapu kayıtlarına konulan haciz kaldırıldı. 

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

AYM'den haciz yasağı düzenlemesi!

AYM Kamulaştırma Kanunu’ndaki kamu kaynaklarını korumak için geçici maddeyle konulan kritik haciz yasağı düzenlemesini “mülkiyet ve adil yargılanma haklarının vatandaş aleyhine ölçüsüz biçimde sınırlandırdığı” nedeniyle iptal etti.

Konut kredisi kullanan vatandaşların sayısı meclis gündeminde!

Konut kredisi kullanan ve konut kredisini ödeyemediği için mallarına haciz konulan vatandaş sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Didim Belediyesi ve Nehirsan İnşaat davalık oldu!

Mağdur ettiği inşaat firmasına 1.5 milyonluk tazminatı ödeyemediği için belediye binasına haciz konulan CHP’li Didim Belediyesi değişik bir yönteme başvurdu.

SGK'dan hacizli gayrimenkullerin iadesinde kolaylık!

Vergi dairelerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) borçlar dolayısıyla haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin iadesi için kolaylık sağlamaya başlayacak. 

Neymar'ın gayrimenkullerine haciz geldi!

İspanya'da da transferindeki usulsüzlük nedeniyle davası bulunan Neymar'a Brezilya'daki vergi borcu yüzünden 43 milyon Euro'luk haciz geldi. 24 yaşındaki Brezilyalının el konulan mal varlıkları arasında 6 bölgedeki çeşitli gayrimenkuller bulunuyor.

Fadıl Akgündüz'ün Didim'deki haciz gelen otelinin malları iade edilecek!

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akbük Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelde dün gerçekleşen haciz işleminde el konulan malzemelerin geri iade edileceği açıklandı.

Düzce'de araziye 200 jandarma haciz işlemi yaptı!

Beyköy beldesinde 7 yıl önce imzaladığı senedi ödemediği iddia edilen arazi sahibinin taşınmazlarına 200 jandarma eşliğinde haciz işlemi yapıldı.Tahliye esnasında ev sakinleri, gözyaşlarını tutamadı.

Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014!

Yeni Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte tarım arazilerine haciz konulması, ipotek, tesisi, cebri satış ve mahkeme kararlarının infazı ne şekilde yapılıyor? Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014...

Socar arazisi düğümünü torba yasaya konulan madde çözecek!

DEVLET İzmir Aliağa’da aynı arazi için Socar’a rafineri, Buhar Enerji’ye ise jeotermal lisansı vermiş, iki şirket de mahkemelik olmuştu. Torba yasaya konulan düzenleme hayata geçerse kurulacak jeotermal kurulu bu düğümü çözecek...

42 dönümlük arazi Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı’na iade edildi!

1964’ te el konulan, üzerinde Zeytinburnu Stadı’ nın da bulunduğu 42 bin metrekarelik çok kıymetli arazi, torba yasayla Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı’ na iade edildi...

haciz konulan arazi Haberi

haciz konulan arazi

Ceza davası beklenmez 

İcrada olan alacağıma karşılık, borçlunun tarlasına haciz koydum ve ihalede satın aldım. Ancak, eski malik tarladan ayrılmıyor, iznim dışında ekip biçiyor. Kendisi hakkında muhtelif ceza davaları var. Bunlardan biri bitti, verilen ceza hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile sonuçlandı. Devam eden Yargıtay'da olan üç davası var. Şimdi ben ecrimisil isteyebilir miyim? Yoksa ceza davalarının sonucunu beklemem gerekir mi? • S.C. 


Ecrimisil denen şeyin ne olduğunu biliyoruz, gayrimenkulu kullanma bedeli. 

Okuyucum gayrimenkulu ihaleden almış, artık malik, ancak kendisi kullanamıyor, eski malik kullanıyor. Dolayısı ile okuyucum zararda. Şayet tarlayı kiraya verse veya ekip biçse para kazanacak, ancak bundan da mahrum. O halde tarlayı haksız olarak işgal edenin bunu tazmin etmesi lazım. İşte alınacak bu tazminatın adı ecrimisil. Bunun ceza davası ile bir...