03 / 05 / 2024

haciz masrafları 2016

haciz masrafları 2016

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor. Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir? İşte yanıtı..

Haciz başlatma masrafı 2022 ne kadar?

Bir alacak nedeni ile hacze başvurmak isteyen kimseler haciz başlatma masraflarını merak ediyor. Peki, haciz başlatma masrafı 2022 ne kadar?

Sinan Akçıl'a haciz şoku!

Ebru Şallı, borcunu geri ödemediğini iddia ettiği ve 2016 yılında ayrıldığı 3 yıllık aşkı Sinan Akçıl ile ilgili hukuki işlem başlattı. Müzisyen, 42 yaşındaki sunucuya olan 230 bin TL’lik borcunu ödemediği takdirde haciz işlemi başlayacak.

2017 haciz masrafları belli oldu!

2017 yılında uygulanacak 2017 haciz masrafları, Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Peki, haciz başlatma masrafları ne kadar?

Tapuda hisse devri masrafları 2016!

Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor. Peki, hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016!

Tapu dairesinde yapılan ev alım satım işlemleri için taraflar adına belli masraflar doğuyor. Peki, müteahhitten alınan ev için ne kadar masraf çıkar? Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016 nedir?

Dükkan tapu devri masrafları 2016!

Dükkan tapu devir işlemleri, alıcı ve satıcının tapu dairesine müracaat etmesi ile başlıyor. Peki, dükkan tapu devri için gerekli belgeler nelerdir? Dükkan tapu devri masrafları 2016 ne kadar?

Konut devir masrafları 2016!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre konut devir işlemleri için de tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte konut devir masrafları 2016..

İzale-i şuyu davası masrafları 2016!

Ortaklıkların giderilmesi için açılan izale-i şuyu davasında kazanan ve kaybeden taraftan olmaması nedeniyle ortaklığın giderilmesi dava masraflarını tüm taraflar ödüyor. Peki, izale-i şuyu davası masrafları 2016 ne kadar?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2016!

Yargıtayın almış aldığı karar gereğince tüketiciler, konut kredisi kullanım sürecinde kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2016 nasıl olur?

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016!

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Kira gelir vergisi masrafları arasında damga vergisi de yer alıyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Vasiyetname masrafı 2016!

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyetname masrafları nelerdir? Vasiyetname masrafı 2016 ne kadar?

Kat irtifakı tesisi harcı 2016!

Mevcut ya da ileride inşa edilecek bir inşaat üzerinde kat irtifakı kurulabilmesi için gerekli belgeler ile belediyeye başvurulması ve kat irtifakı masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, kat irtifakı tesisi harcı 2016 ne kadar?

Yabancıların tapu masrafları 2016!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye sınırları içerisinde yasal sınırlamalara uymak şartı ile taşınmaz satın alabiliyor. Peki, yabancıların tapu masrafları 2016 nelerdir? Yabancılar ne kadar masraf öder?

haciz masrafları 2016 Haberi

haciz masrafları 2016

Haciz masrafları 2016!

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor.


Haciz; borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması, el konulması işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Alacaklı tarafından yapılacak haciz talebi, İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. İcra müdürlüğüne başvurulurken belli oranlardaki masrafların da ödenmesi gerekiyor. 


Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir?


Haciz harcı 2016

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,


1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde 13,50

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde   29,20


)Tespiti delail, ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir kararlarında   

48,10


İcra harçları 2016

Değeri belli olan icra takiplerinde tahsil harcı, değer üzerinden:

a) Ödeme veya icra emrinin tebliği...