28 / 04 / 2024

haciz memuru evden ne alır

haciz memuru evden ne alır

Borçlunun borcunu ödememesinden dolayı, alacaklı icra memuru aracılığı ile borçlunun evine gelerek kimi eşyalara haciz koyabiliyor; kimi eşyalar ise haczedilemiyor.Peki,haciz memuru evden ne alabilir?

Ünlü işadamı Ali Gürsoy'a haciz şoku!

Melis Çiftçi, ünlü işadamı Ali Gürsoy hakkında haciz işlemi başlattı. 33 bin 332 TL’lik alacağı için eşinin ailesinin evine haciz memuru gönderen Melis Çiftçi, bu kadarına da 'pes' dedirtti.

Öner Akgün'ün evine haciz geldi!

Tekstilci işadamı Öner Akgün, borcunu ödemeyince evine haciz geldi. Evde olan eşi Aslı Kunter ise takılarını almak isteyen icra memurlarına hakaret edip evden kovdu.

Kocaeli Şehir Stadyumu’na ikinci kez haciz!

TOKİ tarafından Alikahya'da yaptırılan Şehir Stadyumu’nun kapısına yine haciz memurları dayandı. Öğle saatlerinde stadyumun inşaatına emniyet güçleriyle birlikte giden haciz memurları,haciz işlemini gerçekleştirdi.

E-Haciz nasıl uygulanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruluşunun 168. Yılında E-Haciz Projesi’ni hayata geçiriyor. 21 Mayıs 2015 tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına geçiliyor.

E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Peki E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Kiracı ne zaman evden çıkabilir?

Mesken veya işyerini kiralayan kiracılar, kira bedelini zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemek ile mükellef oluyor. Peki, kiracılar istediği zaman kira sözleşmesini feshedebilir mi? Kiracı ne zaman evden çıkabilir?

Yalçın Menteş'in evine haciz geldi!

2013 yılında kangren olup bir bacağını kaybeden usta oyuncu Yalçın Menteş zor günler geçiriyor. Eski eşiyle birlikte yaşayan Menteş, biriken borçlarını ödeyemeyince evine haciz geldi, emekli maaşına el konuldu.

E-haciz uygulaması 21 Mayıs'ta başlıyor!

21 Mayıs'tan itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhleri salt elektronik ortamda tutulacak.. Daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunulmaya devam ediyor.

E-haciz uygulaması başlıyor!

Uygulama ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak.

Bakanlık e-haciz projesini hayata geçiriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor.Bakanlık e-haciz projesini hayata geçiriyor.

Emlak vergisinden dolayı haciz gelir mi?

Gayrimenkul sahipleri, her sene yılda iki kez emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Peki, zamanında ödenmeyen emlak vergisinden dolayı haciz gelir mi?

Yeni aldığım evden kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Bir ev satın aldığınızı ancak içinde kiracının olduğunu düşünelim. Sizin de bu eve ihtiyacınız varken kiracı çıkmıyor ve "Yeni aldığım evden kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Haciz ihbarnamesi örneği!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haczedilirse İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini haciz ihbarnamesi ile bildirebiliyor. İşte haciz ihbarnamesi örneği..

haciz memuru evden ne alır Haberi

haciz memuru evden ne alır

Haciz memuru evden ne alabilir?

Haciz memuru evdeki bazı eşyalara el koyabiliyor.Söz konusu süre içinde borç ödenmez ise evden alınan eşyalar satılarak borç kapatılıyor.


Hangi mallar haczedilemez?

Borçlunun yatak odası,borçlunun beyaz eşya dışındaki mutfak eşyaları,

borçlunun şahsına ait evi uyuşmazlık nedeni olmaması halinde haczedilemez.


Yukarıda belirtilen malların haricindeki tüm menkul ve gayrimenkul mallar üzerinde haciz işlemi uygulanabiliyor.


Yargıtay kararı metnine göre  “Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu veya aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya; aynı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri haczedilemez.”


   

Haciz talimatı örneği


T.C

İstanbul

……… İcra Müdürlüğü

Dosya No:2015/………. Esas

İSTANBUL (…) İCRA MÜDÜRLÜĞÜ 

İLGİ                              :2015/………….....