06 / 05 / 2024

haciz memuru hangi eşyaları alabilir

haciz memuru hangi eşyaları alabilir

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaklı borcun tahsili için icra talebinde bulunması ve İcra memurlarıyla eve gelinmesine haciz deniyor.Peki,haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Sahil Güvenlik Komutanlığı devlet memuru alıyor! KPSS'den en az 60 puan alanlar şimdi bakın! 1 Kasım'da başlıyor! 

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, devlet memuru alımı yapılacağını duyurdu. Peki Sahil Güvenlik Komutanlığı hangi kadrolarda alım yapacak? İşte merak edilenler ve başvuru şartları...

Emekli maaşlarına haciz konulabilir mi, Emekli maaşına hangi durumlarda kesinti uygulanır?

Emekli maaşlarına haciz konulması mümkün mü, emekli maaşlarına hangi durumlarda kesinti uygulanır, emeklilikte hangi yaş düzenlemesi esas alınır, mahkumun emekli maaşını almak için emeklilik başvurusu nasıl yapılır sorularının cevapları haberimizde...

Zeytinburnu Belediyesi 42 zabıta memuru alacak! 

Zeytinburnu Belediye Başkanlığı 42 zabıta memuru alacağını duyurdu. Peki Zeytinburnu Belediyesinin zabıta alımına başvurmak için hangi şartları taşımak gerekiyor? İşte ayrıntılar...

Hangi gayrimenkuller haczedilemez?

Koronavirüs salgınıyla beraber, geçim sıkıntıları da yaşanmaya başladı. Geçim sıkıntıları ise birçok borcun ödenememesine neden oldu. Alacaklılar icra takipleri başlattı. Peki haciz durumunda hangi mallar haczedilemez?

Ünlü işadamı Ali Gürsoy'a haciz şoku!

Melis Çiftçi, ünlü işadamı Ali Gürsoy hakkında haciz işlemi başlattı. 33 bin 332 TL’lik alacağı için eşinin ailesinin evine haciz memuru gönderen Melis Çiftçi, bu kadarına da 'pes' dedirtti.

Evine haciz gelenin hangi eşyaları alınır?

Borçlunun her türlü mal ve hakkı haciz edilebiliyor. Burada önemli olan bir başka nokta da; haczin amacının, borcun tahsilinin sağlanması olup borçluyu taciz etmek ya da baskı kurarak ödemeye zorlamak olmamalıdır.

Eve haciz hangi durumlarda gelir?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol muvcuttur ve bunlardan tümünü icra dosyasında talep açarak gerçekleştirmek mümkün. Peki, eve haciz hangi durumlarda gelir?

Hangi ev eşyaları haczedilir?

Borçlu kimsenin borcunu ödememesi durumunda İcra takibinde bulunulması için alacaklının başvuru yapmasıyla haciz işlemi başlatılmış oluyor.Haciz memuru borcun karşılığında eve gelip bazı eşyalara el koyuyor.Peki hangi ev eşyaları haczedilir?

Haciz süreci nasıl işler?

Yargıtay kararları kapsamında da ele alınan haciz işlemleri belirli bir prosedüre göre yapılıyor.Peki haciz süreci nasıl işler?Eve haciz geldiğinde hangi eşyaların haczi yapılabiliyor?

Eve icra gelirse ne yapmalıyım?

Borçlunun borcunu ödeyememesi halinde alacaklının icra talebinde bulunarak eve haciz memuru göndermesi haciz işlemi olarak tanımlanıyor.Peki icra eve gelirse ne yapmalıyım?Eve gelen icra memuru ne alır?

İcra eve ne zaman gelir?

Borçlu olan bir kişinin,borcunu ödememesi halinde alacaklı dava açıp,icrayla eve gelebiliyor.Peki icra eve ne zaman gelir?Eve gelen İcra memuru hangi eşyaları haczedebilir?

Haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaklı borcun tahsili için icra talebinde bulunması ve İcra memurlarıyla eve gelinmesine haciz deniyor.Peki,haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Haciz memuru evden ne alabilir?

Borçlunun borcunu ödememesinden dolayı, alacaklı icra memuru aracılığı ile borçlunun evine gelerek kimi eşyalara haciz koyabiliyor; kimi eşyalar ise haczedilemiyor.Peki,haciz memuru evden ne alabilir?

haciz memuru hangi eşyaları alabilir Haberi

haciz memuru hangi eşyaları alabilir

Haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Borçların ödenmemesi halinde alacaklı alacaklarını haciz yoluyla tahsis edebiliyor.Haciz işlemi, borçlu kimsenin evinde bulunan menkul mallar üzerinde uygulanabilirken, varsa gayrimenkulleri üzerine de uygulanıyor. Malların rayiç bedelleri belirlenerek,borcun belirtilen süre zarfı içinde ödenmemesi halinde satışa sunuluyor. 


Borçlar Kanununun 82.maddesine göre haciz edilemeyen mallar ve hakları söyle açıklayabiliriz:


Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösterilen mallar,borçlunun zatı ve mesleki için lüzumlu elbise ve eşyasiyle borçlu ve ailesine lüzumu olan yatak takımları ve ibadete mahsus kitap ve eşyası,

vazgeçilmesi kabil olmayan mutfak takımı ve pek lüzumlu ev eşyası,


Borçlu çiftçi ise kendisinin ve ailesinin geçimi için zaruri olan arazi ve çift hayvanları ve nakil vasıtaları ve diğer eklenti ve ziraat aletleri; değilse, sanat ve mesleki için lüzumlu olan alât...