28 / 04 / 2024

haciz memurunun yetkileri

haciz memurunun yetkileri

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaklı borcun tahsili için icra talebinde bulunması ve İcra memurlarıyla eve gelinmesine haciz deniyor.Peki,haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Haciz memuru evden ne alabilir?

Borçlunun borcunu ödememesinden dolayı, alacaklı icra memuru aracılığı ile borçlunun evine gelerek kimi eşyalara haciz koyabiliyor; kimi eşyalar ise haczedilemiyor.Peki,haciz memuru evden ne alabilir?

Fadıl Akgündüz'ün kurduğu Caprice Otel’e haciz geldi!

AYDIN’ın Didim İlçesi’nde, ’Jet Fadıl’ olarak bilinen işadamı Fadıl Akgündüz’e ait İslami konsepte hizmet veren 4 yıldızlı otelde, haciz işlemi uygulandı.

Fadıl Akgündüz'ün Didim'deki oteline haciz geldi!

İstanbul Bayrampaşa’da inşa ettiği Caprici Gold projesi yarım kalan 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz’ün Aydın Didim’deki oteline de dün haciz geldi. İstanbullu bir firmanın koydurduğu haciz için işlemler dün gün boyu sürdü.

Bilirkişinin yetkileri nelerdir?

Listelere kaydedilmiş kişiler arasından görevlendirilmiş olan bilirkişilere görevi için öncelikle yemin verdiriliyor. Ancak, görevlendirildikleri her dava veya işte ayrıca yemin verdirilmiyor. Peki, bilirkişinin yetkileri nelerdir?

Haciz masrafları ne kadar?

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

Haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz sürecinde borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz isteme dilekçesi!

Borçlu alacaklı arasındaki sorun haciz işlemleri ile giderilebiliyor. Alacaklılar borcun tahsili için İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediyor. İşte haciz isteme dilekçesi örneği..

Haciz işlemleri kaç günde başlar?

Alacaklılar, borçlu kimseden alacağını tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki haciz işlemleri kaç günde başlar? Haciz işlemleri nasıl yapılır?

Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Ortaklığın giderilmesi davasını taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar açabiliyor. Peki, hissedarların birinin haciz durumunda, ortak mala haciz konur mu? Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

haciz memurunun yetkileri Haberi

haciz memurunun yetkileri

Haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Borçların ödenmemesi halinde alacaklı alacaklarını haciz yoluyla tahsis edebiliyor.Haciz işlemi, borçlu kimsenin evinde bulunan menkul mallar üzerinde uygulanabilirken, varsa gayrimenkulleri üzerine de uygulanıyor. Malların rayiç bedelleri belirlenerek,borcun belirtilen süre zarfı içinde ödenmemesi halinde satışa sunuluyor. 


Borçlar Kanununun 82.maddesine göre haciz edilemeyen mallar ve hakları söyle açıklayabiliriz:


Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösterilen mallar,borçlunun zatı ve mesleki için lüzumlu elbise ve eşyasiyle borçlu ve ailesine lüzumu olan yatak takımları ve ibadete mahsus kitap ve eşyası,

vazgeçilmesi kabil olmayan mutfak takımı ve pek lüzumlu ev eşyası,


Borçlu çiftçi ise kendisinin ve ailesinin geçimi için zaruri olan arazi ve çift hayvanları ve nakil vasıtaları ve diğer eklenti ve ziraat aletleri; değilse, sanat ve mesleki için lüzumlu olan alât...