30 / 04 / 2024

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!



Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Haciz, borcunu ödeyemeyen kişinin mallarına, alacaklı kişinin talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemi olarak tanımlanıyor.  Kanunlara baktığımızda borcu olan kişinin haline münasip evi haczedilemeyecek mallar arasında bulunuyor. 


Yani bir evin haczedilip haczedilemeyeceği, borçlu kişinin ailesinin ihtiyaçlarına ve sosyal durumuna göre değişkenlik gösteriyor.


Eve gelen hacze itiraz edilebiliyor.  İtirazınızda evinizin münasip bir ev olduğunu beyan etmeniz önemli. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi, kanunlar münasip bir evin haczedilmesine olanak tanımıyor.


Borçlu kişi, itirazını ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren 7 iş günü içerisinde yapması gerekiyor. Bu itiraz dilekçe verilerek yapılabileceği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor.  İtirazın yapılacağı yer ise icra dairesi ya da icra mahkemeleri olarak karşımıza çıkıyor. 


Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini haciz ihbarnamesi ile bildirebiliyor. İşte, Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!


Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi örneği!


İSTANBUL . İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NE                                                                                                                                                                                              

Dosya No : 2013/………. Esas

Cevap veren

3. ŞAHIS                            : 

VEKİLİ                              : Avukat

ALACAKLI                         :

VEKİLİ                              : Avukat        

BORÇLU                              :

KONU                                : Haciz yazınıza karşı itirazlarımızın arzıdır.

AÇIKLAMALAR        

Müdürlüğünüzün ……………….E. Sayılı dosyasından gönderilen Haciz yazınız ile yukarıda anılan borçlu/borçluların, Müvekkilimiz …………….. nezdindeki hak ve alacaklarının ………………..-TL.’lik kısmına haciz konulduğu belirtilmektedir.

Müvekkil ………………… kayıtlarında yapılan inceleme neticesinde Müdürlüğünüz dosyası borçlularının Müvekkil ………………… nezdinde bugün itibarıyla hiçbir hak ve alacağı bulunmadığından haciz talebiniz yerine getirilememiştir. Haciz talebinize süresi içerisinde itiraz ederiz. 00.00.2013

Saygılarımızla,

                                                                                                                                                                                          Üçüncü Şahıs Vekili



EK-1 Vekaletname



Haciz talebi nasıl açılır?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön