18 / 05 / 2024

Haciz yapan memurun yetkisi nedir

Haciz yapan memurun yetkisi nedir

Borçlunun borcunu zamanında ödememesi sonucunda, alacaklı haciz talebinde bulunarak İcra Memuru ile birlikte eve haciz işlemi için gelebiliyor. Peki alacaklı eve haciz talebi için nereye ne zaman başvuruyor?

Müteahhitlik devi Nas İnşaat'a haciz şoku! 

İBB, KİPTAŞ gibi belediyelere büyük ölçekli işler yapan müteahhitlik devi Nas İnşaat AŞ adlı şirkete haciz geldi.

Nurgül Yeşilçay'dan haciz açıklaması!

Oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın gelinlik mağazasına 10 bin TL'lik borç nedeniyle haciz gelmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşilçay, “O mağaza ablamın üzerine'' dedi.

Kefilin evine haciz gelir mi?

Kefil, birilerinin alım satım işleminde, alımı yapanın parayı ödememesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimse oluyor. Borcun ödenmemesi halinde kefilin evine haciz gelir mi?

Halkalı'da protesto yapan inşaat işçileri isteklerini işverene kabul ettirdi!

İstanbul Avrupa Yakası Halkalı’da 3 bin 500 işçinin çalıştığı şantiyede dün protesto gösterisi yapan işçiler iş güvenliği ve çalışma şartları konusundaki isteklerini işverene kabul ettirdi.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: Bu tesislerin yapanı da yaptıranı da Recep Tayyip Erdoğan’dır!

Trabzon’da yapımı devam eden dev spor kompleksine Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesini teklif eden Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu tesislerin yapanı da yaptıranı da Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Dumankaya Mozaik'te yatırım yapan kazanıyor!

Dumankaya Mozaik'te yatırım yapan kazanıyor. Konutta KDV'nin yüzde 18'e çıkması, yüzde 1 KDV avantajına sahip projeler arasında yer alan Dumankaya Mozaik’in yatırımcı nezdinde cazibesini artırıyor.

İzmir'de memurun ev sahibi olması çok zor!

Dar gelirlinin, işçinin, memurun ev sahibi olması kolay değil. Hele İzmir'de neredeyse mümkün değil! Fakiri kiracılıktan kurtarmak isteyen bir Ege-Koop var, ama eli kolu bağlı.

Denetim firmaları, inşaatı yapan firma tarafından belirleniyor!

Yaklaşık 18 bin insanın hayatını kaybettiği Marmara depreminin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen yapı denetimleri sağlıklı yapılmıyor. Hâlâ yapı stoğunun yenilenmesinde sıkıntılar bitmedi. Denetim firmaları, inşaatı yapan firma tarafından belirleniyor.

Avrupa'da rötar yapan trenler tazminat ödeyecek!

Rötar yapan trenler tazminat ödeyecek. Avrupa'da rötar yapan trenler için tazminat dönemi başladı. 1 Temmuz'da uygulamaya giren yasayla 1 saatten fazla rötar yapan firmalar yolculara tazminat ödeyecek.

Brüksel-İstanbul seferini yapan THY uçağı Sofya'ya acil iniş yaptı!

Brüksel-İstanbul seferini yapan THY uçağının, Sofya Havalanına’na acil iniş yaptığı açıklandı.Bulgaristan Ulusal Radyosu ( BNR ), uçakta sahibi belirsiz bir dizüstü bilgisayar bulunduğunu bildirdi.

İzmir'de taşımacılık yapan şoförlere eğitim veriliyor!

İzmir'de taşımacılık yapan şoförlere eğitim veriliyor. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, tanıtım kartlarının hem şoförler hem de yolcuların güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Hüseyin Aslan: Elektronik haciz isyan çıkaracak!

Aslan, " Ödeme emri tebliğ edilmediği gibi bir de sadece o gün için geçerli olan haciz işlemi süresiz devam ettiriliyor. Oysa her defasında ödeme emrinin tebliği gerekir. Sorun büyük" dedi.

Riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınıyor. Bu kapsamda kuruluşlarda calısacak personelin yeterlilik şartları yeniden düzenlenirken, sahte rapor veren kurulusun ruhsatı da iptal edilecek.

Haciz yapan memurun yetkisi nedir Haberi

Haciz yapan memurun yetkisi nedir

Eve haciz talebi!

Bir borçlunun borcunu zamanında ödememesi sonucunda, alacaklı haciz talebinde bulunarak İcra Memuru ile birlikte eve haciz işlemi için gelebiliyor. Peki eve haciz talebinde nasıl bulunuluyor? Hacze başlama süresi nedir?


Haciz işlemleri ile ilgili tüm sorularınızın yanıtı İcra ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. 


Haciz: 

1 – Talep Müddeti 

Madde 78 – (Değişik: 3/7/1940 - 3890/1 md.) 

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmişise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebilir. 

(Değişik: 6/6/1985 - 3222/9 md.) Haciz istemek hakkı, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren bir sene geçmekle düşer. İtiraz veya dava halinde bunların vukuundan hükmün katileşmesine kadar veya alacaklıyla borçlunun...