08 / 05 / 2024

hack

hack

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Flo bünyesindeki ayakkabı mağaza devi InStreet'in internet sitesinin hacklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre bazı vatandaşların kimlik bilgilerinin yanında kredi kartı bilgileri da ele geçirildi.

Tasarım yarışmasında birinci olan modeli Opel üretti!

Opel'in elektrikli modeli Rocks, yakın zamanda gerçekleştirilen 'Design Hack' yarışmasının 1’ncisi ve türünün tek örneği olarak, Opel Rocks e-Xtreme adıyla üretildi.

Sigorta devine hacker şoku! Müşteri bilgileri çalındı

Quick Sigorta hacklendi; müşteri bilgileri çalındı. KVKK tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada yaşanan hack saldırı sonrası çok sayıda kullanıcının kişisel verilerinin saldırganların eline geçtiği ifade edildi.

ABD'de 3.6 milyar dolarlık Bitcoin vurgununda iki tutuklama!

ABD'nin en büyük kripto para hack olaylarından biri olarak tarihe kaydedilen Bitfinex'in hacklenmesi olayına ilişkin yeni gelişme yaşandı. Konuyla alakası tespit edilen iki kişi tutuklandı. 94 bin Bitcoin'e ise el kondu.

Kripto para borsasında hack şoku!

Binance Global adlı kripto para borsasına yatırım yapan üniversite öğrencisi Halil Utku Şimşek  cep telefonu üzerinden hesabına girmeye çalıştı fakat hesabın devre dışı bırakıldığını anladı...

Redhack, Validebağ Korusu için İBB'nin sitesini hackledi!

Redhack, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün internet sitesini Validebağ Korusu'na destek için hack'ledi. Redhack, "Validebağ Korusu sadece İstanbul, sadece Türkiye için değil, insanlık için önemlidir" notunu bıraktı.

Sony faturaları ödemedi, siteleri kapatıldı!

Sony uzun süredir hack'lenme vakaları ile uğraşıyor. Özellikle son üç yılda birbiri ardına yaşanan hack olayları ile son kullanıcısını bir hayli korkutan Sony, uzun süredir konu hakkında çalışmalarını sürdürüyor.

hack Haberi

hack

Dünyada ve ülkemizde siber saldırılar birçok markayı hedef almaya devam ederken henüz geçtiğimiz günlerde Marmara Üniversitesi de hacklendiğini açıklamıştı. Olayın arka planından 17 yaşındaki bir hacker çıkarken, bugün de Kişisel Verileri Koruma Kurumu’dan (KVKK) yeni bir veri hackleme duyurusu yapıldı.

Siber saldırıya maruz kalan yeni marka, Türkiye’nin en büyük ayakkabı mağazaları zincirlerinden Flo oldu. Kişisel Verileri Koruma Kurumu, paylaştığı bildiride kuruma yapılan ihbarlar sonucunda Flo bünyesindeki “instreet.com.tr” internet sitesinin kullanıcılarına ait kişisel verilerinin herkese açık olarak paylaşıldığını tespit ettiğini ilan etti.

Paylaşılan duyuruya göre InStreet firmasının kullanıcılarının verileri, bir internet sayfasında herkese açık olarak kullanıma açıldı. Kullanıcıların paylaşılan kişisel bilgileri şu şekildeydi:

Ad, soyad bilgisi
Kullanıcı adı bilgisi
Şifre bilgileri
Kredi kartı numaralarının ilk ve son 4 haneleri
Kredi kartının hangi bankaya...