03 / 05 / 2024

Tasarım yarışmasında birinci olan modeli Opel üretti!

Tasarım yarışmasında birinci olan modeli Opel üretti!

Opel'in elektrikli modeli Rocks, yakın zamanda gerçekleştirilen 'Design Hack' yarışmasının 1’ncisi ve türünün tek örneği olarak, Opel Rocks e-Xtreme adıyla üretildi.



Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Opel'in, "kentsel ulaşımda elektrikli mobilite çözümleri" temasıyla gerçekleştirdiği yarışmada Lukas Wenzhöfer'in tasarımı 1’nci olmuştu. Model, Rocks e-Xtreme adıyla üretilerek proje uygulamaya konuldu.

Opel Design Hack jürisince değerlendirilen tasarımlar arasında en öne çıkan model, markanın "Sen Tasarla, Biz Üretelim" vaadi çerçevesinde gerçeğe dönüştü. Opel Rocks Elektrik'in seri üretim versiyonu, olağan dışı dizaynıyla yenilikçi ulaşımı temsil ediyor. Fakat her şeyden önce Rocks Elektrik, kullanıcısına Avrupa'da 15 yaşından itibaren 2 kişi için emisyonsuz kullanım keyfi sağlıyor.

Tasarım yarışmasında birinci olan modeli Opel üretti!

Öte yandan, Endüstriyel tasarım öğrencisi Lukas Wenzhöfer'in bu tasarımı yaparken hayal gücünün sınırlarını zorladığı noktalar nedeniyle otomobilin ismine "Extreme" ilave edildi. Opel Rocks Elektrik'in çevik yapısı, bu uçarı dizaynla her türlü arazide eğlenceli bir mobilite çözümüne dönüştürülmek amaçlandı.

"OPEL DESİGN HACK İLE YENİ BİR ETKİLEŞİM VE İLETİŞİM YOLUNA GİRDİK"

Açıklamada görüşleri yer alan Opel/Vauxhall Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rebecca Reinermann, Opel Design Hack ile yeni bir etkileşim ve iletişim yolunu seçtiklerini ifade ederek, Opel'in, bu proje için endüstrinin genel olarak kapalı olan kapılarını açtığını söyledi..

Reinermann, "Marka, normalin dışına çıkarak, samimi ve şeffaf biçimde Opel tutkunlarının bir konsept aracın üretiminde yer alarak, söz sahibi olmasına izin verdi. Bu kapsamda, ortaya, Rocks Elektrik ürünümüzün eşsiz, havalı bir versiyonu olan Rocks e-Xtreme çıktı. Bir dizayn yarışmasında ortaya çıkan bu aracın 'perde arkası' herkesçe yakından izlendi. Çok başarılı bir iş birliği yaptık” dedi.

Tasarım yarışmasında birinci olan modeli Opel üretti!

Yarışmayı kazanarak hayalindeki otomobilin üretilmesine şahit olan endüstriyel tasarım öğrencisi Lukas Wenzhöfer ise konuya ilişkin arazi becerileri ile herhangi bir hedefe kolay bir şekilde ulaşabilen konsept modelin temelinde özgürlük temasını barındırdığını paylaştı.

Wenzhöfer, "Rocks e-Xtreme'in sportif ve olağan dışı yapısı, elektrikli ulaşımın bir mobilite çözümünden çok daha fazlasını kullanıcısına vaat ettiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Yüzbinlerce vatandaşın borcu silinecek! Resmen açıklandı! Ödeme gücü olmayanlar acil baksın!

Harcama rekoru kırıldı! Banka ve kredi kartıyla en çok nerelerde harcama yapıldı?

BİM’den indirim kampanyası! Düdüklü tencere seti 549 TL’ye, cam sürahi seti 229 TL’ye, ayakkabılık 109 TL’ye düştü!


Geri Dön