30 / 04 / 2024

Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda bir yarışmacı 2 yıl yurtdışı eğitimi kazanacak!

 Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda bir yarışmacı 2 yıl yurtdışı eğitimi kazanacak!

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda en inovatif ürün 10 bin lira ödül alacak



Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından uluslararası pazarda moda ve trend yaratabilmek, geleceğin tasarımcılarını ev tekstili sektörü ile buluşturmak amacıyla düzenlenen "Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması"nı kazanan tasarımlar belirlendi. Gençlerin ve profesyonel tasarımcıların teşvik edilerek, sektörel rekabet gücünün artırıldığı yarışmada, 223 başvurudan 27 tasarım dereceye girmeye hak kazandı. Profesyonel ve öğrencilerin ayrı ayrı değerlendirildiği yarışmanın sonuçları the Seed'de düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Ödül töreni, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UTİB Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve sektörün önde gelen isimlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katlımı ile gerçekleşti.


İki yıl yurtdışında eğitim imkânı sağlayacaklar 


Yarışmacıların eserlerinin de sergilendiği ödül töreninde her kategorinin birincileri 7 bin, ikincileri 4 bin, üçüncüleri 3'er bin lira ödül aldı. Tüm başvurular arasından seçilen en inovatif ürün ise 10 bin lira değerindeki ödülün sahibi oldu. Derece alan yarışmacılar arasında Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonrasında uygun bulunacak bir kişi ise 2 yıl süreyle yurtdışında eğitim imkânı kazanacak. Dereceye giren çalışmalar, ödül sponsorlarından Orbis Vista tarafından tescillenirken, NedGraphics tarafından da 3 farklı tasarım programı içeren bir paket ile ödüllendirildi. Yarışma sponsorlarından MÜSİAD ise üç öğrenciye 1.000'er TL para ödülü verdi. Ayrıca NedGraphics ve UTİB, 2013 yılında Frankfurt'ta düzenlenen Heimtextil Fuarı'na birer tasarımcıyı götürecekler.


Sabah


Geri Dön