30 / 04 / 2024

2. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması başvuruları uzatıldı!

2. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması başvuruları uzatıldı!

Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği (UTİB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'na başvurular, 9 Mart'a kadar uzatıldı



UTİB’in yazılı açıklamasına göre, yatak, banyo, perde ve koltuk kategorilerinde başvuru yapılabilen yarışma sonucunda her kategorinin birincisi, 7 bin lira ile ödüllendirilecek. Yarışmada, ikinci olanlar 4 bin lira, üçüncüler 3 bin liranın sahibi olacak.

Jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda, tüm başvuruların arasından seçilecek 1 inovatif ürüne 10 bin lira ödül verilecek. Dereceye giren yarışmacılar arasında yapılacak değerlendirme sonrasında, 2 kişiye 2 yıl süre ile yurtdışında eğitim olanağı sağlanacak.

Yarışma sponsorlarından Orbis Vista dereceye giren tüm tasarımları tescillerken, NedGraphics de 3 ayrı tasarım programını içeren "Ev Tekstili Tasarım Paketi" hediye edecek ve seçilecek 1 yarışmacıyı Frankfurt’ta düzenlenen Heimtextil Fuarı’na gönderecek. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) de 1 yarışmacıya 3 bin liralık "MÜSİAD Özel Ödülü" verecek.

Gençleri ve profesyonel tasarımcıları teşvik ederek, sektörün rekabet gücünü artırmayı ve uluslararası pazarda moda ve trend yaratabilecek Türkiye ev tekstilinin özgün tasarımlarını ortaya çıkarmayı hedefleyen yarışma, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TETSİAD) işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Yarışmaya, üniversite ve fakültelerin, 2 ve 4 yıllık güzel sanatlar fakülteleri ve mimarlık fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin tekstil mühendisliği bölümünde okuyan tüm lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerininyanı sıra, en az lise veya dengi okul mezunu olan profesyoneller de katılabiliyor.

AA


Geri Dön