29 / 04 / 2024

Kripto para borsasında hack şoku!

Kripto para borsasında hack şoku!

Binance Global adlı kripto para borsasına yatırım yapan üniversite öğrencisi Halil Utku Şimşek  cep telefonu üzerinden hesabına girmeye çalıştı fakat hesabın devre dışı bırakıldığını anladı...



İzmir’de üniversite öğrencisi Halil Utku Şimşek devletten KYK kredilerinin dışında okurken biriktirdiği yaklaşık olarak 30 bin lira parasını çoğaltmak için Binance Global adlı kripto para borsasına yatırım yaptı.

Milliyet'ten Elif Altın'ın haberine göre, zaman içinde parasını yaklaşık olarak 110 bin liraya yükselten Halil Utku Şimşek 9 Eylül'de cep telefonu üzerinden hesabına girmeye çalıştı fakat hesabın devre dışı bırakıldığını anladı. Hesabın kapandığı ile ilgili olarak kendisine bir bilgi verilmediğini dile getiren Şimşek, hesabına girdiğinde  hesabındaki BTC, SXP, NEO, ETH, GTO, CHZ, WRX, CHR ve BNB kripto varlık cinsinden toplam olarak 11 bin 170 dolar büyüklüğündeki yatırımının satıldığını anladı. Halil Utku Şimşek konuyla ilgili olarak Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. 

Kripto para borsasında hack şoku!

Milliyet gazetesine konuyla ilgili açıklamalar yapan Şimşek, “Bir öğrenci için 110 bin TL çok yüksek bir rakam ve bu parayı yıllar süren çalışmalarım, KYK kredilerim sayesinde toplayabildim. Binance yetkilisi ile konuştuğumda sorumluluk kabul etmediklerini bildirdi. Bir borsa hesabı bu kadar kolay hacklenmemeli ve sorumluluktan bu kadar kolay kaçamamalılar” şeklinde konuştu.

Kripto para borsasında hack şoku!

Avukat Sinan Keskin ise konuyla ilgili olarak “Sadece Türkiye’de değil dünyada da sistem ve hacklenme ile ilgili sorun yaşayan mağdurlar var. Bunun merkeziyetsiz sistem olması ve aynı zamanda devlet tarafından kripto para tanınmadığı için Sermaye Piyasası Kurulu tarafından da denetleme yapılamadığı için burada devletin herhangi bir sorumluluğu yoktur. Firma ile ilgili ceza ve tazminat davaları açılabilir. Mahkeme dava açtı ve ‘evet hesap hacklenmiş’ dedi diyelim. O zaman tahsilat nasıl yapılacak? İşte orada dananın kuyruğu kopuyor. İlamın icrasının nasıl yerine getirileceği ve Binance’den nasıl tahsil edileceği noktasında sıkıntı var” diye konuştu.

Ankara’da muhasebecilik yapan  Sefer Seyran da 250 bin TL’sinin hacklendiğini söyleyerek, “Bana kolluk kuvvetlerine gitmemi söylediler. Ben de gidip savcılığa şikayetçi oldum. Binance’nin Türkiye’de çalışan bir ekibi var ancak pek muhatap bulamıyoruz” diye konuştu.

Taksi şoförü Adem Şimşek ise konuyla ilgili olarak “4 bin 400 dolar değerindeki varlığım kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ele geçirildi. Hesabımda bulunan tüm paranın sıfırlanmış olduğunu gördüm. Destek ekibine bildirdim ancak tarafıma adli birimlere başvurmamı söylediler. Davacıyım” diye konuştu.

 

Türkiye'de kripto para yatırımcı sayısı 4 milyonu geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön