27 / 04 / 2024

Hacze itiraz davası

Hacze itiraz davası

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci nasıl ilerler?

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci, belirli aşamalarla ilerler. Gayrimenkul alanında önemli bir konu olduğu için bilinmesi faydalıdır. Bu noktada kadastro tespitine itiraz davasının ne olduğunu ve ne şekilde ilerlediğini öğrenmek gerekir. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD Halkbank davasındaki itirazı değerlendirme kararı verdi: Halkbank'ın hisseleri yüzde 10 değerlendi!

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran yaptırımlarını deldiğine ilişkin suçlamaya yönelik itirazını ele alma kararı verdi. Kararın ardından Halk Bankası'nın hisseleri tavan yaptı. İşte ayrıntılar...

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Emlak vergisine itiraz davası için yarın son gün!

Emlak vergisinde dava açmak için yarın son gün. Davalar, ilgili belediye başkanlığı taraf gösterilerek takdir komisyonu kararının iptali talebiyle vergi mahkemesinde açılabilir.

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti. Davacı taraf temyize başvurdu.

Özderici GYO'nun davasına itiraz reddedildi!

Özderici GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hukuki süreç hakkında açıklama yaptı. Şirketin dava itirazı reddedildi.

Ankara-Çankaya yapı ruhsat iptal davasında yeniden keşif yapılacak!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasında davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti...

Emlak vergisinde itiraz süresi Eylül'de sona eriyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından, Yeni Yüzyıl Yrd. Doç. Dr. Yusuf İLERİ bugünki köşesinde emlak vergisi itiraz davası hakkında açıklamalar yaptı. İşte, emlak vergisi itiraz davası hakkında merak edilenler..

THD'den emlak vergisi uyarısı!

Tüketici Hakları Derneği, belediyelerin emlak vergisi takdir komisyonları tarafından belirlenen emlak vergisi ile ilgili açıklama yaptı. THD, vatandaşların 7 Eylül 2017'ye kadar itiraz davası açabilecekleri bildirildi.

Ütopya Turizm İnşaat'ın davası sonuçlandı!

Ütopya Turizm İnşaat'ın 21 Kasım 2015'te duyurmuş olduğu menfi tespit-tazminat-itirazın iptali davası kararı için Yargıtay'a yapmış olduğu temyiz başvurusu sonuçlandı.

Cerattepe davasında Danıştay'a itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında, yerel mahkemenin ret kararına karşı Danıştay’a itirazda bulunuldu.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Hacze itiraz davası Haberi

Hacze itiraz davası

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Son dönemlerde harcama kalemlerinin toplum genelinde kontrol bir şekilde kullanılması, haciz işlemlerinin artmasına neden oluyor. 


Var olan bir borcun zamanında ödenmemesi durumunda alacaklı kişi ve kurumların yasal olarak haciz hakkı bulunuyor. Alacaklı kişiler, ilamlı ve ilamsız olarak icra yollarını kullanabiliyor. Borçlu kişilerin ise var olan borca veya haciz işlemine itiraz etme hakkı bulunuyor. 


Alacaklı kişilerin açtığı dava sonucunda süren mahkemelerde, ilam hükmündeki belgelere, icra ve takiplere  borçu kişiler tarafından itiraz edilebiliyor. Bununla birlikte kambiyo, poliçe ve senet konumundaki alacaklara da borçlu kişilerin mahkeme kararına itiraz etme hakkı bulunuyor. 


Buna göre, borcuna itiraz etmek isteyen kişiler, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe veya sözlü olarak icra dairesine itirazda bulunabiliyor. 


Hacze itiraz dilekçesi!


………………………… İCRA DAİRESİ


SAYIN MÜDÜRLÜĞÜ’NE


DOSYA NO...