02 / 05 / 2024

hacze itiraz edilebilir mi

hacze itiraz edilebilir mi

Eve haciz gelince vatandaşların itiraz hakkı var mıdır? Eve gelen haciz durdurulabilir mi? Haciz geldiğinde hangi eşyalar haczedilebilir hangileri edilemez? Eve haciz gelince ne yapılır..

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Konut sitelerindeki yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat zamlarına itiraz edilebilir mi? Konut sitelerindeki aidat zamları düşürülebilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Dev konut sitelerindeki aidatlara itiraz edilebilir mi?

2022 yılıyla beraber site aidatlarında yapılan yüksek fiyat artışı ev sahiplerini isyan ettirme noktasına getirdi. TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan aidatlara yapılan zamlara yönelik açıklamalar yaptı.

Site toplantılarında alınan kararlara itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında binanın duvarlarına çit örülmesi kararına mektup yazarak itiraz edilip edilmeyeceği sorusu soruldu. 

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! İtiraz edebilirsiniz!

Emlak vergisi değerlerini belirleyen Takdir Komisyonu kararlarına itiraz edilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Site toplantılarında imza yetkilerine itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında imza yetkisi bu sene de genel kurul divan başkanlığına devredilirse yasal olarak ne yapılabilir? sorusu soruldu.

Emlak vergisi borcuna itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, vefat eden babasından kalan konut için 1990'dan beri emlak vergisini ödediklerini söyledi; şimdi de ölen annesi için vergi tahakkuk ettirildiğini belirtti. Okuyucu iki verginin hukuki olup olmadığını sordu. 

Yüksek site aidatlarına itiraz edilebilir mi?

Konutlarda konum, sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler için aidat ödeniyor. Aidat tutarları alınan hizmete göre değişiklik gösteriyor. Peki aidatlar yüksekse ne yapılabilir? Yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle işten çıkarılan, maaşlarını alamayan ve ücretsiz izne çıkarılan birçok çalışan bulunuyor. Ev kiraları da bu durumda ödenemiyor. Peki ev kira artışlarına ve kira ödemelerine itiraz edilebilir mi? Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi? İşte detaylar...

Koronavirüs sürecinde kira zamlarına itiraz edilebilir mi?

Corona sürecinde kira zamlarına itiraz edilebilir mi? Koronavirüs kira zamlarını nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Koronavirüs sürecinde kira zammına itiraz edilebilir!

Koronavirüs salgını sürecinde ev sahibinin kira ücretlerinde yapacağı zamma itiraz edilebileceğini dile getiren hukukçu ve tüketici dernekleri, fiyat artışının mücbir sebep sebebiyle geçersiz olabileceği görüşüne sahip.

Site aidatına itiraz edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Lüks konut vergisinde bunlara dikkat!

Değerli konut vergisinde mesken sahiplerine bildirilen değerleme rakamlarına karşı 15 gün içinde itiraz edilebilir. Peki itiraz sürecinde nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler....

hacze itiraz edilebilir mi Haberi

hacze itiraz edilebilir mi

Eve haciz gelince ne yapılır!

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. 


Haciz işlemi, borçlu kimsenin evinde bulunan menkul mallar üzerinde uygulanabilirken, varsa gayrimenkulleri üzerine de uygulanıyor. Malların rayiç bedelleri belirlenerek,borcun belirtilen süre zarfı içinde ödenmemesi halinde satışa sunuluyor. 


Alacaklının talebi olursa eşyalarınız evinizden alınarak yediemin depolarına götürülebiliyor veya size yediemin olarak bırakılabiliyor. Haciz işlemi sırasında icra memuru beyan ve taleplerinizi haciz zaptına yazmakla yükümlü oluyor. Talepleriniz yazılmaz ise bu hususu yazarak zaptı imzalayabilirsiniz. 


Borçlu ile aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için, gerekli olan her türlü ev eşyası haczedilmeyerek  kendilerine bırakılması gerekiyor.Koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi ev eşyaları lüzumlu eşya olup, haczedilemiyor. Fakat, fiyatı yüksek, muhafaza...