05 / 05 / 2024

haczedilen mal ne zaman satılır

haczedilen mal ne zaman satılır

Haczedilen mallar için satış işlemi talep edilene kadar bu depoda yed-i eminlerin gözetimi altında kalıyor. Peki, Haczedilen malın satış süresi ne kadardır? Bu mallar ne kadarlık süre içinde yed-i eminde kalabilir?

150 millet bahçesi 20 milyar TL'ye mal oldu! Hangi millet bahçesinin maliyeti ne kadar? 

Türkiye'de hayata geçirilen 150 millet bahçesi 20 milyar liraya mal oldu. Peki hangi millet bahçesinin maliyeti ne kadar? 

Mirastan mal kaçırma iptal edilir mi? Mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı?

Mirastan mal kaçırma, miras konusunda mirasçıların anlaşmazlığa düşmesi durumunda ortaya çıkar. Bu durumda miras hak sahibi bu konuda harekete geçerek tapu iptal davası açabilir. Peki tapu iptal davası nedir, mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı? İşte mirastan mal kaçırma ile ilgili detaylar…

Prefabrik evler ne kadara mal olunur? 75 metrekare 2+1 prefabrik ev kaç TL?

Prefabrik yapılar hem yazın hem de kışın kullanılabilir mi? Peki prefabrik evler ne kadara mal olur? İşte detaylar!

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur?

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur? İşte detaylar!

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor! Haczedilen malın satışıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

İcra ve İflas Kanunu’ndaki yenilenme milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor. İcrada olan mal artık satılabiliyor. İşte detaylar…

Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları ne kadara mal olacak?

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve tartışmalara neden olan Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları ne kadara mal olacak?

Kanal İstanbul ne kadara mal olacak?

İlk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 Seçimleri öncesi bir seçim vaadi olarak sunulan Kanal İstanbul'un maliyeti son zamanların en çok konuşulan konuları arasında. Peki Kanal İstanbul ne kadara mal olacak?

TOKİ Ankara Yenimahalle 2020 projesi ne kadara mal olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Yenimahalle 2020 projesi ne kadara mal olacak? İşte proje detayları...

Enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıktı!

Merkez Bankası Ekim Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporunu yayımlandı.Buna göre, enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıktı, yıllık enflasyon enerji dışındaki tüm ana gruplarda düşüş kaydetti.

2018'de müstakil ev yapmak ne kadara mal olur?

Arsaları üzerinde müstakil ev inşa etmek isteyen kimselerin ne kadarlık bir meblağı gözden çıkarmaları gerekiyor? 2018'de müstakil ev yapmak ne kadara mal olur?

TOKİ Palandöken Mal Meydanı kurası ne zaman?

529 konutluk TOKİ Erzurum-Palandöken Mal Meydanı 2.Etap Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular henüz başlamadı. Peki, TOKİ Palandöken Mal Meydanı kurası ne zaman?

TOKİ Erzurum Palandöken Mal Meydanı kurası ne zaman?

Daire fiyatları 119 bin 826 TL'den başlangıç gösteren TOKİ Erzurum Palandöken Mal Meydanı'nda satış işlemleri T. Halk Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülüyor. TOKİ Erzurum Palandöken Mal Meydanı kurası ne zaman?

haczedilen mal ne zaman satılır Haberi

haczedilen mal ne zaman satılır

Haczedilen malın satış süresi!

Hakkında haciz işlemi yapılan borçlunun malları ilk etapta, alacaklıya ya da vekiline değil yed-i emine veriliyor. Bu mallar için satış işlemi talep edilene kadar bu depoda yed-i eminlerin gözetimi altında kalıyor.


Alacaklı haczedilen malın satışını belli bir süre içinde isteyebiliyor. Aksi halde haciz hakkı düşmüş oluyor. Peki, Haczedilen malın satış süresi ne kadardır?


Alacaklı haczolunan mal taşınır ise hacizden bir sene ve taşınmaz ise nihayet iki sene içinde satılmasını isteyebiliyor. Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı taşınır hükmünde oluyor.


Talep hakkı

Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabilir. 100 üncü maddenin son fıkrası mucibince hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.


Muvakkat haciz halinde

Haczi muvakkat olan alacaklı satış talebinde bulunamaz...