05 / 05 / 2024

Haczedilen malın satış süreci

Haczedilen malın satış süreci

Haczedilen mallar için satış işlemi talep edilene kadar bu depoda yed-i eminlerin gözetimi altında kalıyor. Peki, Haczedilen malın satış süresi ne kadardır? Bu mallar ne kadarlık süre içinde yed-i eminde kalabilir?

Milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor! Haczedilen malın satışıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

İcra ve İflas Kanunu’ndaki yenilenme milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor. İcrada olan mal artık satılabiliyor. İşte detaylar…

Hacizli malın satışı mümkün mü?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen "Hacizli malın satışı mümkün mü?" sorusunu yanıtladı..

Asmalı Hayat'ın ön satışları başladı!

Bahçeşehir'de Asmalı Evler, Dekar Asmalı Sokaklar ile Dekar Aşmalı Bahçeler projelerini hayata geçiren Dekar Yapı, İstanbul'un gelişen yıldızı Beylikdüzü - Yakuplu'daki yeni projesi Dekar Asmalı Hayat'ın ön satışına başladı.

Asmalı Hayat'ta ön satış başladı!

Bahçeli ev konseptininde önde gelen firmalarından Dekar Yapı, Beylikdüzü'nde 78 dönüm üzerinde hayata geçireceği Dekar Aşmalı Hayat projesinin ön satışlarına başladı.

Ortaklığın satış yoluyla giderilmesi davası!

Ortaklığın satış yoluyla giderilmesi davası paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyenler tarafından Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. Peki, davada satış nasıl yapılır?

Haczedilen malların satış talebi!

Haciz , bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklı icra yolu ile borcun tahsilini alabiliyor. Peki haczedilen mallar nasıl paraya çevrilir? Haczedilen malların satış talebi nasıl yapılır?

Haczedilen malın satış süresi!

Haczedilen mallar için satış işlemi talep edilene kadar bu depoda yed-i eminlerin gözetimi altında kalıyor. Peki, Haczedilen malın satış süresi ne kadardır? Bu mallar ne kadarlık süre içinde yed-i eminde kalabilir?

Termo Teknik EVOMAX’ın satış başarısını Bali’de kutladı!

Termo Teknik, duvar tipi yoğuşmalı kazan EVOMAX’ın satış ve hizmetinde başarılı olan yetkili bayilerini Bali’de ağırladı. Endonezya’nın kumsalları ve tapınakları ile ünlü adası Bali’de gerçekleştirilen gezide rafting ve fil safarisi yapıldı.

Taşınmaz ve taşınmaz niteliği taşıyan mal ve hakların satışında KDV!

23 Haziran 2010 tarihinde KDVK-58/ 2010-6 sayılı Taşınmaz ve taşınmaz niteliği taşıyan mal ve hakların satışında KDV uygulaması hakkında sürkiler yayımlandı. İşte gayrimenkullerin satışında kdv uygulaması..

Almanya'da Christoph Ahlhaus'un tartışmalı villası satışa çıkarıldı!

Almanya'da Ağustos 2010-Mart 2011 tarihleri arasında Hamburg Eyalet Başbakanlığı görevinde bulunan Christoph Ahlhaus (CDU) tartışmalı villasını satıyor. Ahlhaus, Hamburg İçişleri Bakanı olduğu dönemde satın almıştı...

İcra taşınmaz satış karar örneği!

Gayrimenkuller için ise haczedilen gayrimenkul malın satışı iki yıl içinde gerçekleşmezse yine haciz kanuna göre kendiliğinden düşüyor. Bu süre içinde alınabilen icra taşınmaz satış karar örneği haberimizde...

Ön ödemeli taksitle satış sözleşmesi!

Ön ödemeli taksitle satış sözleşmesinde alıcının bir malın satış bedelini önceden kısım kısım ödemeyi, satıcının da bedelin ödenmesinden sonra satılanı alıcıya devretmeyi üstlendiği sözleşme oluyor...

İpotekli malın satışı!

İpotekli bir malın satışı mümkün müdür? İpotekli malın satışı nasıl gerçekleşir? İpotekli bir malın satışı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Haczedilen malın satış süreci Haberi

Haczedilen malın satış süreci

Haczedilen malın satış süresi!

Hakkında haciz işlemi yapılan borçlunun malları ilk etapta, alacaklıya ya da vekiline değil yed-i emine veriliyor. Bu mallar için satış işlemi talep edilene kadar bu depoda yed-i eminlerin gözetimi altında kalıyor.


Alacaklı haczedilen malın satışını belli bir süre içinde isteyebiliyor. Aksi halde haciz hakkı düşmüş oluyor. Peki, Haczedilen malın satış süresi ne kadardır?


Alacaklı haczolunan mal taşınır ise hacizden bir sene ve taşınmaz ise nihayet iki sene içinde satılmasını isteyebiliyor. Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı taşınır hükmünde oluyor.


Talep hakkı

Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabilir. 100 üncü maddenin son fıkrası mucibince hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.


Muvakkat haciz halinde

Haczi muvakkat olan alacaklı satış talebinde bulunamaz...