05 / 05 / 2024

hafif metro sistemi

hafif metro sistemi

1986 yılında İstanbul hafif metro sisteminin temeli, Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından atılmış. Yenikapı'dan başlayarak Ataköy'e kadar uzanacak 23 kilometre uzunluğundaki metro, 250 milyar liraya mal olacakmış.

Buca Metrosu’nda geri sayım başladı!

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin beşinci aşamasını meydana getiren Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet sunacak olan Buca Metrosu’nun son aşama yapım ihalesi 6 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Bursa Emek Şehir Hastanesi Metrosu'nun ihalesinde son durum ne?

Tam ismiyle “Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistemi Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma Yapım İşi”nde son durum ne? İşte detaylar...

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nun ihalesini Metro İstanbul kazandı!

7,4 kilometre uzunluğa sahip olacak Ankara Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistemler projesi ihalesini İBB iştiraki Metro İstanbul kazandı. 

İzmir Narlıdere Metrosu 2022’de açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de öz kaynakları olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''Karşıyaka’yı Çiğli’ye bağlayan hafif raylı sistemi de 2 yıl içinde devreye almış olacağız. Narlıdere Metrosu’nu da 2022’de hizmete alacağız'' dedi.

İstanbul’un dört bir yanı İstanbul Havalimanı’na bağlanacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi İlk Ray Kaynağı Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Tüm metrolarda maksimum hız 80 km iken, Türkiye’de ilk kez bu metro sistemi, 120 km/saat hız yapacak şekilde projelendirildi'' dedi.

İBB iptal ettiği metro ihalesini yeniden açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Haziran'daki İstanbul Seçimi'nden 16 gün sonra iptal ettiği, 'Yenikapı - Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı' ihalesini, yeniden açtı. İhalenin 3 Aralık'ta tekrarlanacağı duyuruldu.

MESİAD: Mersin'e metro yerine hafif raylı sistem yapılmalı!

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, kentin en büyük problemlerinden biri olan ulaşım sorununun çözülmesinin hızlandırılması gerektiğini, metro yerine hafif raylı sistemin yapılması önerisinde bulundu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan havalimanı metrosu açıklaması!

İstanbul Havalimanı metrosu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece Havaist değil, oraya raylı sistemleri getireceğiz. Hafif metroyu havalimanına kadar planladık. Seçim sonrası bu adımı kararlılıkla atacağız. Havalimanı en büyük rahatlığı hafif metro ile alacak" dedi.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşleri başladı!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının araç test sürüşleri başladı. Tramvay hattı, İstanbul'un katenersiz ilk hafif raylı sistemi olacak...

Bursa’ya yeni metro hatları geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2035 ulaşım master planını hazırladı. Bursa’da yeni metro hatları yapılacak. Plan kapsamında Raylı sistemi kullanan yolcu sayısı ise günlük 286 binden 1 milyon 322 bine çıkacak.

Ankara'daki metro ve monoray sistemi çalışmaları mecliste!

Ankara'da yatırım programına alınan metro uzunluğu ve monoray sistemine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Başbakan Yıldırım: İstanbul'da 1.023 kilometre metro hedefimiz var!

Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu. Başbakan Yıldırım, "İstanbul'un genelinde bin 23 kilometre raylı sistem, metro, hafif raylı metro yapma hedefimiz var. " dedi.

hafif metro sistemi Haberi

hafif metro sistemi



Hafif metro hayırlı olsun


İSTANBUL hafif metro sisteminin temeli, dün Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından atıldı. Yaklaşık 250 milyar liraya mal olacak ve Belediye'ye yılda 50 milyar lira gelir sağlayacak olan raylı sistem için düzenlenen törende Evren, ''Trafiği bu sistem büyük ölçüde rahatlatacak'' dedi. Başbakan Özal da raylı sistemin önemli bir yatırım olduğunu belirtti...




Evren, hafif metroya temel attı


İSTİHBARAT SERVİSİ


   İSTANBUL hafif metro sisteminin temeli dün Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından atıldı. temel atma töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Kenan...