02 / 05 / 2024

hafif polimer malzeme

hafif polimer malzeme

Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İdris Kaynak, 15 yıldır sürdürdüğü çalışmanın ardından birçok alanda çeliğin yerine kullanılabilecek, çeliğin 5'te l'i oranında özgül ağırlığa sahip nano takviyeli polimer malzeme üretti.

Hafif ve agresif yapısıyla dikkat çeken RKS TNT 202 17 Ekim 2022 fiyat listesi!

Hafif ve agresif yapısıyla dikkat çeken RKS TNT 202 fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte RKS TNT 202 17 Ekim 2022 fiyat listesi....

Toki Prefabrik Hafif Çelik Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Toki Prefabrik Hafif Çelik Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Toki Prefabrik Hafif Çelik Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Kartal'da yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç alıcılarının Ağustos ayı favorileri belli oldu!

2022 Ağustos ayında en çok satan otomotiv markaları belli oldu. Otomobil ve hafif ticari araç sahiplerinin tercihleri Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ‘nın yayınladığı raporda ayrıntılı bir şekilde açıklandı. İşte haberin devamı….

Yıldız Malzeme Dekorasyon Hafriyat İnşaat Yapı Sanayi Ve Limited Şirketi Kuruldu!

Yıldız Malzeme Dekorasyon Hafriyat İnşaat Yapı Sanayi Ve Limited Şirket Maltepe'de  Ali Berk Yıldız tarafından kuruldu!

Akademi Polimer Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Akademi Polimer Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Pendik'te Muhammet Karataş tarafından kuruldu.

Yapıform Yapı Malzeme Endüstrisi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapıform Yapı Malzeme Endüstrisi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yusuf Sevim tarafından kuruldu.

Artan malzeme fiyatları inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Müteahhitler hayata geçireceği yeni projeler için ruhsatlarını alıyor fakat artan malzeme fiyatları nedeniyle inşaat süreci çok daha bir şekilde temkinli ilerliyor. 

Küçükçekmece'deki Polimer Plastik fabrikası 83.8 milyon TL'ye icradan satılıyor!

T.C. Küçükçekmece 1. İcra Dairesi, İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Safra Mahallesi, 0 ada 3799 parselde yer alan Polimer Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasını 83 milyon 860 bin TL'ye satıyor...

KİPTAŞ We Haliç'te malzeme seçimi tamamlandı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt çalışmaları devam eden We Haliç projesinde malzeme seçiminin yapıldığını dile getirdi.

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Temmuz ayında yapılan konut satışları hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi. 

Repol Polimer İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited  Şirketi kuruldu!

Repol Polimer İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Silivri’de  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Hüseyin Bayram  ve Yusuf Yıldız tarafından kuruldu.

Ev alırken yapı ve malzeme kalitesine dikkat edilmeli!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, vatandaşların ev alırken, dış cephe estetiği, mekan büyüklüğü gibi unsurların yanı sıra binanın yapı ve malzeme kalitesini de sorgulaması gerektiğine dikkat çekti.

Diyarbakır Hafif Raylı Sistem Projesi 2023'te hizmete açılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki hafif raylı sistem projesini 2023 yılında hizmete açacak. 

hafif polimer malzeme Haberi

hafif polimer malzeme

İdris Kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nano takviyeli polimer malzeme üretimi konusunda yıllardır sürdürdüğü çalışmaların ardından "Polimer çelik" adını verdiği ürünü ortaya çıkardığını belirtti. Mukavemet gücünün, düşük karbonlu çelik malzemeye eşdeğer, özgül ağırlığının ise 5'te l'i oranında olduğunu dile getiren Kaynak, bu malzemenin çeliğin kullanıldığı pek çok endüstriyel alanda çığır açacağını söyledi. 

Ürüne Rus Patent Ofisi'nden 20 yıllığına uluslararası patent aldığını ve seri üretimine geçmek için çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Kaynak, "Nano-takviyeli polimer granüle malzemenin özgül ağırlığı yaklaşık 1,41 gr/cm3 ve kopma noktası 235MPa. Bu şu demek, üretilen malzeme St-37 düşük karbonlu çelik malzemenin mukavemetine sahip ve özgül ağırlığı 7,8 gr/cm3 olan çelikten 5,5 kat daha hafif bir ürün. Ürün çeliğin yanı sıra özgür ağırlığı bakımından alüminyum ve magnezyumdan da hafif....