01 / 05 / 2024

Otomobil ve hafif ticari araç alıcılarının Ağustos ayı favorileri belli oldu!

Otomobil ve hafif ticari araç alıcılarının Ağustos ayı favorileri belli oldu!

2022 Ağustos ayında en çok satan otomotiv markaları belli oldu. Otomobil ve hafif ticari araç sahiplerinin tercihleri Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ‘nın yayınladığı raporda ayrıntılı bir şekilde açıklandı. İşte haberin devamı….



Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında ağustos ayında en fazla satışı gerçekleştirilen markalar sırasıyla Fiat, Volkswagen ve Renault olurken, otomobil satışlarında da aynı sıralama öne çıktı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) açıkladığı verilere göre, otomobil ve hafif ticari araç pazarı ağustos ayında, 2021'in aynı ayına göre yüzde 17,3 azalarak 48 bin 336 adet seviyesinde gerçekleşti.

Otomobil ve hafif ticari araç alıcılarının Ağustos ayı favorileri belli oldu!

Otomobil satışları geçtiğimiz ayda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,3 azalarak 35 bin 230 adet olarak gerçekleşirken, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 4,3 azalışla 13 bin seviyesinde belirlendi.

İlk 5 marka!

AA muhabirinin ODD raporundan derlediği bilgilere göre, geçen ay binek ve hafif ticari olmak üzere toplam satışlarda 8 bin 12 adetle Fiat ilk sırada yerini aldı. Listenin devamında, 5 bin 31 satışla Volkswagen ve 4 bin 756 satışla Renault takip etti.

Ford 4 bin 508 satışla dördüncü ve Toyota 3 bin 869 satışla beşinci sırada yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön