08 / 05 / 2024

Hafif Raylı Sistemler

Hafif Raylı Sistemler

2023’e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistemler yatırımına hazırlanan Türkiye, yabancıların radarına girdi. Ancak Türk üreticilerin de pazarı yabancı tekeline bırakmaya niyetleri yok.

İbm Raylı Sistemler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İbm Raylı Sistemler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Bölükbaş tarafından kuruldu.

Bayramda üç ilde raylı sistemler ücretsiz olacak!

Kurban Bayramı’nda üç ilde bulunan raylı sistemler ücretsiz olarak hizmet verecek. İşte merak edilen o iller!

Avrasya Raylı Sistemler Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Avrasya Raylı Sistemler Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Elif Aras tarafından kuruldu.

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Alpkökin: İstanbul'da durdurulmuş bir metro hattı yok!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin İstanbul'daki raylı sistem projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Diyarbakır Hafif Raylı Sistem Projesi 2023'te hizmete açılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki hafif raylı sistem projesini 2023 yılında hizmete açacak. 

Bursa Emek Şehir Hastanesi Metrosu'nun ihalesinde son durum ne?

Tam ismiyle “Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistemi Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma Yapım İşi”nde son durum ne? İşte detaylar...

İstanbul Öncü ve Yenilikçi Raylı Sistemler Toplantısı 7 Şubat'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşımdaki sorunlarını çözmek için  “Öncü ve Yenilikçi Raylı Sistemler Toplantısı” gerçekleştirecek. Toplantıda raylı sistemdeki mevcut durum tartışılacak. 

Fethiye’ye hafif raylı sistem projesi geliyor!

Fethiye’ye hafif raylı sistem projesi geliyor. Fizibilite çalışmaları başlayacak..

Kent içi raylı sistemler mevzuatı yenileniyor!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, kent içi raylı sistem projelerinin incelenmesi, onaylanması ve belediyelerin raylı sistem projelerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından devralınmasına ilişkin yönetmelik hazırlanacak.

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı!

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı. Cuma günü yapılan ihalenin maliyeti yaklaşık 1 milyar 787 milyon 26 bin 747 TL 90 kuruş olarak belirlendi.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nun ihalesini Metro İstanbul kazandı!

7,4 kilometre uzunluğa sahip olacak Ankara Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistemler projesi ihalesini İBB iştiraki Metro İstanbul kazandı. 

YHT ve modern raylı sistemler projeleri TBMM'de!

Şanlıurfa ilinde yüksek hızlı tren ve modern raylı sistemlere yönelik bir proje olup olmadığı ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep ve Gaziantep-Şanlıurfa- Mardin hızlı tren hattı projelerine dair bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye raylı sistemlerde büyük bir potansiyele sahip!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Raylı sistemler sektörünün yıllık pazar hacmi 160 milyar avro civarında. Önümüzdeki dönemde de hızla büyümesi beklenen bu sektörde ülkemizi küresel bir oyuncu yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Hafif Raylı Sistemler Haberi

Hafif Raylı Sistemler

SON dönemlerde Türkiye’nin dört bir yanında artan raylı sistemler yatırımları, ‘Eurasia Rail 5. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik’ fuarında da etkisini gösterdi. 2023’e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistem yatırımı daha yapmaya planlayan Türkiye’de, en büyük payı kapmak için sıraya giren yabancı tren, sinyalizasyon ve ray üreticileri fuarda açtıkları standlarla gövde gösterisi yaptı. Özellikle elektronik aksam ve sinyalizasyon sistemleri alanında da üretim yapan ASELSAN yöneticileri ise Türkiye raylı sistemler pazarını yabancıya bırakmayacaklarını ifade etti.


Demiryolu üstünde hareket eden ne varsa ürettiklerini belirten Çinli raylı sistemler üreticisi CSR Genel Müdür Yardımcısı Osman Balkan, “Türkiye’de MNG ile bir ortaklığımız var. Ankara’da bir fabrika kurduk. Ankara metrosunun bütün araçları bu fabrikada yapılıyor. İmzalanan kontrat gereği üretimde kullanılan bir bölümü yerli üreticiden...