30 / 04 / 2024

Fethiye’ye hafif raylı sistem projesi geliyor!

Fethiye’ye hafif raylı sistem projesi geliyor!

Fethiye’ye hafif raylı sistem projesi geliyor. Fizibilite çalışmaları başlayacak..



1979'da Çin’in Pekin şehrinde kurulan otoyollar, demiryolları, köprüler, limanlar ve tüneller gibi küresel inşaat mühendisliği ve inşaat projelerine imza atan China Road and Bridge Corporation (CRBC) şirketi Türkiye Şubesi Genel Müdürü Li Juguang, Fethiye’ye yapılması hedeflenen hafif raylı sistem için Belediye Başkanı Alim Karaca ve ilgili birim amirleriyle buluştu.

1979'da Çin’in Pekin şehrinde kurulan otoyollar, demiryolları, köprüler, limanlar ve tüneller gibi küresel inşaat mühendisliği ve inşaat projelerine imza atan China Road and Bridge Corporation (CRBC) şirketi Türkiye Şubesi Genel Müdürü Li Juguang, Fethiye’ye yapılması planlanan hafif raylı sistem için Belediye Başkanı Alim Karaca ve ilgili birim amirleriyle buluştu. Milliyet'te yer alan habere göre; Türkiye’de  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde olduklarına dikkat çeken yetkililer, Fethiye için düşünülen hafif raylı sistem projesi için fizibilite çalışması yapacaklarını söyledi.

Devletten destek istedi

Fethiye’ye daha önce deprem konusunda Yoshinori Moriwaki’yi önceden Fethiye’de ağırladıklarını ve önemli bilgiler aldıklarını vurgulayan Karaca, “Bölge koşullarına uygun olduğu ve finans ile ilgili sorunları çözdükten sonra böyle bir projeyi gerçekleştirmek istediğimizi söylemiştik. Pandemiden dolayı ciddi bir gelir kaybımız var. Biz en azından yap- işlet- devret modeliyle yapılabilirse, UKOME ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliğinde bu güzel projeyi hayata geçirmek isteriz” diye konuştu.

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!


Geri Dön