09 / 05 / 2024

hafriyat kamyonları için ek süre

hafriyat kamyonları için ek süre

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat kamyonlarını GPS cihazıyla uydudan takip edeceği otomasyon sisteminin başlangıç tarihi 1 Ağustos'a ertelendi.

Hafriyat kamyonları dehşet saçıyor!

Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir, bu haftaki yazısında hafriyat kamyonları terörüne değindi. İşte Demir'in o yazısı...

Trabzon Büyükşehir'den hafriyat kamyonlarına takip!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını takibe alarak belirlenen alanların dışına hafriyat dökülmesinin önüne geçmek için harekete geçti.

İzmir Büyükşehir'den hafriyat kamyonları için ek süre!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat kamyonlarını GPS cihazıyla uydudan takip edeceği otomasyon sisteminin başlangıç tarihi 1 Ağustos'a ertelendi.

Kocaeli Kullar Semt Meydanı için inşaat başlıyor!

Başiskele Belediyesi Kullar Mehmetağa Mahallesi Meydanı için çalışmalara başladı. Kentsel Dönüşüm kapsamında Semt Meydanı olarak planlanan ve kamulaştırma sonrasında bina yıkımlarının tamamlandığı alanda temel için hafriyat çalışmaları başladı.

Malatya Büyükşehir'den 27 bin 375 ton hafriyat temizliği!

Çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için kent genelinde gelişi güzel dökülen moloz yığınlarını kaldıran Malatya Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 27 bin 375 ton hafriyat temizliği yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden hafriyat nakil işi ihalesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi maliyeti 6 milyon 327 bin TL olan nakliye işi için ihaleye çıktı, hafriyat, temel, alt temel ve asfalt malzemesi nakli işi için yapılan ihalede Öztaşlar İnşaat, Solmazlar Nakliyat ve Gema İnşaat firmaları teklif verdi

Ankara'da hafriyat kamyonlarına sıkı denetim!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince İncek’te yapılan denetimlerde hafriyat kamyonu sahiplerine tebligat yapılarak, eksikliklerin giderilmesi için uyarıda bulunuldu.

Ambarlı'ya Ro-Ro projesi için özel liman yapılacak!

TIR ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne hafriyat kontrolü için tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolünde yaptırım uygulama yetkisini, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devretti, yetkililer, yeni uygulamayla, zaman kaybının da önleneceğini söylediler.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden hafriyat kamyonlarına takip!

Çevre kirliliğinin yanı sıra görüntü kirliliğinin de önüne geçilmesi için yoğun gayret gösteren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hafriyat Alanı dışına dökümleri önlemek için hafriyat kamyonlarını uydudan takip edecek.

3.Havalimanı'nda taşeron firmalar için kriterler!

Yazın hafriyat taşımada azami seviyede ilerleme kaydetmek amacıyla yeni taşeron firma için ihale düzenlediklerini ifade eden Yusuf Akçayoğlu, mevcut kamyon sayısının binden fazla olduğunu, bunu 2 bine çıkartacaklarını dile getirdi.

Bursa'da hafriyat atıkları için işbirliği yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, olan kontrolsüz hafriyat atıkları için inşaat sektörüyle iş birliği yapıyor. Ömer Kaya ve komite üyeleri, inşaat sektörü olarak hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolü konusunda yaşadıkları sıkıntıları aktard

3.havalimanı inşaatı için itmeli damper geliştirildi!

3. havalimanından üst geçit facialarına da son verecek buluş çıktı. EMK Grup, killi ve zor arazide damperini açamayan kamyonlar için itmeli damper geliştirdi..

hafriyat kamyonları için ek süre Haberi

hafriyat kamyonları için ek süre


Hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıkları taşıma faaliyeti yapan firmalardan gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi, GPS taktırılarak sisteme dahil olan araçların damper renginin vize tarihine kadar değiştirilmemesi, vize yapılırken mevzuat gereği sarı renge boyanması ve otomasyon sistemine geçiş tarihinin 1 kereye mahsus olmak üzere 1 Ağustos 2016 tarihine uzatılmasına karar verdi.


Kaçak dökümler engellenecek

Yeni sistem ile birlikte kentteki tüm hafriyat firmalarına ait kamyonlar, ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’ne uygun hale getirilecek. Uygulama kapsamında, hafriyat kamyonlarının GPS cihazını bulundurması da zorunlu hale geliyor.  Hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarını üretildiği noktadan araçlarla bertaraf edileceği tesise ulaştırılıncaya kadar “uydudan takip edilmesine yarayan” sisteme kayıt olmayan kamyonlar, 1 Ağustos 2016 tarihinden sonra İzmir sınırları içerisinde çalışamayacak. Kamyonlara GPS montaj işlemlerinin...