15 / 06 / 2024

hafriyat makineleri

hafriyat makineleri

Hafriyat uygulamaları hafriyat şirketleri tarafından yapılıyor. 'Hafriyat nedir ve nasıl yapılır?' için haberimize bakın...

Hasgün Hafriyat İş Makineleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hasgün Hafriyat İş Makineleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hasret Öğündür tarafından kuruldu.

Bay İş Makineleri Oto Yedek Parça Hırdavat Peyzaj Orman Ürünleri Hafriyat Metal İnşaat Ltd.Şti. kuruldu!

Bay İş Makineleri Oto Yedek Parça Hırdavat Peyzaj Orman Ürünleri Hafriyat Metal İnşaat Ltd.Şti. bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Baysan tarafından kuruldu.

Bulut İş Makineleri Hafriyat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bulut İş Makineleri Hafriyat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da  500 bin TL sermaye bedeli ile Hatip  Bulut tarafından kuruldu.

Kutoğlu Madencilik İnşaat Hafriyat Peyzaj İş Makineleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kutoğlu Madencilik İnşaat Hafriyat Peyzaj İş Makineleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  700 bin TL sermaye bedeli ile Medeni Kut tarafından kuruldu.

Çözüm Hafriyat Ve İş Makineleri Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çözüm Hafriyat Ve İş Makineleri Kiralama Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Taçyıldız tarafından kuruldu.

Dalya Grup İnşaat Madencilik Hafriyat İş Makineleri Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dalya Grup İnşaat Madencilik Hafriyat İş Makineleri Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Şaban Zambaoğlu tarafından kuruldu.

Öz Yaşamlar İnşaat Nakliyat Metal Hafriyat İş Makineleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Yaşamlar İnşaat Nakliyat Metal Hafriyat İş Makineleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erhan Motuk tarafından 10 bin TL sermaye ile 8 Ocak'ta Sancaktepe , Abdurarahmangazi Mahallesi, Hayat Caddesi'nde kuruldu.

İş makineleri sektörüne yatırım akını başladı!

İş makineleri sektöründeki hareketliliğin temel nedeni, gayrimenkul sektörü ile kamunun büyük altyapı projeleri... Özellikle Kanal İstanbul projesinin gerektirdiği büyük hafriyat işi, şirketlerin pazara ilgisini canlı tutuyor.

Saygınlar İş Makineleri İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saygınlar İş Makineleri İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Otomotiv İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Duran Özçelik, Vedat Kurt tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

EA Yapı Hafriyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

EA Yapı Hafriyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ersin Arslan tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 25 Nisan'da Ataşehir, Küçükbakkalköy Mahallesi, Beyaz Sardunya Sokak'ta kuruldu.

Ayvaz Yapı Malzemeleri Elektrik Hafriyat Oto Yedek Parçaları Kimya Limited Şirketi kuruldu!

Ayvaz Yapı Malzemeleri Elektrik Hafriyat Oto Yedek Parçaları Kimya Limited Şirketi, Aykut Evci tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 17 Nisan'da Ümraniye'de kuruldu.

Kayagrup İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayagrup İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ömer Yılmaz tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 14 Nisan'da Maltepe, Fındıklı Mahallesi, Hancıoğlu Caddesi'nde kuruldu.

Güllük Hafriyat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güllük Hafriyat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi, Recep Güllük tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 8 Nisan 'da Bağcılar, Mahmutbey Soğuksu No:23 /3'de kuruldu.

hafriyat makineleri Haberi

hafriyat makineleri


En yalın tanımıyla hafriyat, toprağı kazma ve taşıma işlemidir. Bir hafriyat işinin kapsamına giren uygulamalar; toprak kazma, kanal açma, yıkım, enkaz kaldırma vb. Ayrıca yıkın veya enkaz kaldırma uygulamaları sırasında ortaya çıkan yığınları taşımak da bir hafriyat işlemi sayılır. 


Hafriyat nasıl yapılır? 

'Hafriyat nedir?' dedikten sonra hafriyatın nasıl yapıldığını açıklayalım. Bir hafriyat işlemi, yapılacak uygulamaya göre belli araçlarla gerçekleştirilir. Bu araçlar; yükleyici, ekskavatör, skreyper, buldozer ve damperli kamyonlardır. Bu araçların kullanılması da ayrı bir uzmanlık alanını gerektirir. 


Hafriyat şirketleri nasıl çalışır? 

Hafriyat şirketleri kazı, enkaz kaldırma, yıkım, inşaat gibi işler üzerinde çalışırlar. Projelendirme yaparak işe başlayan bu şirketler daha sonra fay durumu analizi, taş yapısının incelenmesi ve toprağın yapısı gibi uygulamaları gerçekleştirirler. 


Hafriyat makineleri

Yukarıda saydığımız hafriyat makineleri ise şöyle tanımlanıyor; 


Buldozer: Paletli bir hafriyat makinesi...