27 / 04 / 2024

Haiti Boukman Buhara Cami açıldı mı

Haiti Boukman Buhara Cami açıldı mı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Haiti'de 2014'te yapımına başladığı, ülkenin ilk minareli camisi Boukman Buhara'yı tamamlayarak ramazanda ibadete açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyeli yüksek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise ile telefonla konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Buhara Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Buhara Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 351 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Ay tarafından kuruldu.

Türk yatırımcılardan Haiti'ye inşaat ve enerji yatırımı!

Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişmiş ve cömert bir ülke olduğuna değinerek, ülkesine inşaat ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımcıların geldiğini söyledi.

Buhara City projesi Studio Vertebra'ya emanet!

Özbekistan’ın projesinin kentsel planlamasının ve proje kapsamındaki tüm yapıların mimari ve iç mimari tasarımlarının ve yatırımcı ve yüklenicilerin belirlenmesini de kapsayan proje yönetim danışmanlığınıStudio Vertebra yapacak.

Buhara Evleri Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Buhara Evleri Turizm Ticaret Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Altaylı tarafından kuruldu. 

Türkiye, Avrupa'nın en büyük çimentocusu oldu!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin (TÇMB) 60. yıl kutlamasında konuşan TÇMB Başkanı Şefik Tüzün en çok ihracat yapılan ülkenin Haiti olduğunu söyledi..

Konya Buhara Mahalle Konağı için inşaat başladı!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Buhara Mahallesine kazandırılacak mahalle konağının inşaat çalışmalarına başlandı.

Eyyübiye 15 Temmuz Gençlik Merkezi inşaatı tamamlandı!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi imzasıyla Buhara Mahallesinde inşa ettirilen 15 Temmuz Gençlik Merkezi inşaatı tamamlandı.

Eyyübiye'de 6 okulun inşaatı devam ediyor!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Buhara ve Haleplibahçe mahallelerinde Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından devam eden yeni yol açma çalışmalarını inceledi.

Bursa İnegöl'de yenilenen konaklar hizmete açıldı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restore edilen Burhaniye Mahalle Konağı Ve İlim Yayma Cemiyeti Buhara Okuma Evi törenle hizmete açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı 10 ülkede 16 cami inşa ediyor!

Bugüne kadar 25 ülkede 100'ün üzerinde cami ve eğitim binasını hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfının Filistin Gazze, Kırım, Belarus ve Haiti gibi dünyanın çeşitli noktalarında yaptırdığı camilerde açılış için gün sayılıyor.

Haiti Boukman Buhara Camii açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Haiti'de 2014'te yapımına başladığı, ülkenin ilk minareli camisi Boukman Buhara'yı tamamlayarak ramazanda ibadete açtı.

Türkiye'deki 19 milyon yapının yüzde 55'i ruhsatsız!

Kütahya Vali Vekili Hüdayar Mete Buhara, 1. Yapı Dekorasyon Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’de 19 milyon yapının bulunduğu, bunların yüzde 55’inin kaçak ve ruhsatsız olduğunu dile getirdi.

Haiti Boukman Buhara Cami açıldı mı Haberi

Haiti Boukman Buhara Cami açıldı mı


Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Haiti'de 2014'te yapımına başladığı, ülkenin ilk minareli camisi Boukman Buhara'yı tamamlayarak ramazanda ibadete açtı.


Yaklaşık 5 bin Müslüman'ın yaşadığı Latin Amerika ülkesi Haiti'de inşa edilen ilk minareli camide ibadete başlandı. Müslümanlar, bölgede yıllardır hasret oldukları ezan sesiyle oruçlarını açarak, teravih namazlarını kılıyor.


TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin, toplumun dini, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesinde önemli rolü bulunduğunu söyledi.


Vakfın, cami ve eğitim merkezi yapım faaliyetlerini sadece Türkiye ile sınırlı tutmadığını anlatan Tutkun, bu çalışmaların özellikle, camileri bulunmayan yurt dışındaki azınlık Müslümanları için de gerçekleştirildiğini vurguladı.


Haiti'de 2010'da 300 bin kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından Müslüman azınlık için cami yapılmasının gündeme geldiğini belirten Tutkun, "TDV olarak cami ve eğitim merkezleri yapım stratejileri çerçevesinde Haiti'de Boukman...