18 / 05 / 2024

Hakkari Çukurca yeni konut

Hakkari Çukurca yeni konut

Hakkari’nin Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, kanaat önderleriyle bir araya gelerek ilçe sakinleri için 150 konut inşa edileceğini açıkladı. 

TOKİ, Hakkari Merkez’deki 297 konutu teslim ediyor!

Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Hakkari’nin Merkez İlçesi Gazi Mahallesinde inşa edilen 297 konut sahiplerine teslim ediliyor.

Türkiye için sevindiren gelişme! Hakkari petrol kaynağı olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, terörden temizlenen bölgelerdeki petrol çalışmalarıyla ilgili müjdeyi paylaştı. Bakan Bayraktar, aramalarda yeni rotanın Hakkari olduğunu ifade etti.

10 soruda TOKİ Hakkari Çukurca sosyal konutları!

TOKİ'nin Hakkari Çukurca projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Hakkari Çukurca projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Hakkari Çukurca 2022 sosyal konut projesi...

Hakkari Yüksekova'da terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova Esenyurt mahallesinde hayata geçirilen 1.355 konutun inşaatı tamamlanıyor.

TOKİ'den Hakkari'ye 297 yeni konut! İhalesi yarın!

Hakkari İli, Merkez İlçesi, Gazi Mahallesi 297 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Hakkari'de terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa ettiriilen 3 bin 63 konuttan 986'sı daha hak sahiplerine teslim ediliyor.

Hakkari'deki 401 yeni konutun temeli atıldı!

Hakkari'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi tarafından inşa edilecek olan 401 konutun temeli törenle atıldı. 

Hakkari'de sosyal hayatın geliştirilmesi için yeni tesisler kuruluyor!

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen Hakkari Belediyesi, sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanların artırılması için Gola Züryan Göletini ıslah ederek etrafında bisiklet ve yürüyüş yolu, kafe ve dinlenme alanın yer alacağı sosyal tesis kuracak.

Çukurca'da 400 yıllık taş evler restore edildi!

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Çukurca'da 400 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması için devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Hakkari'nin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hakkari'mize 11 milyar liralık yatırım yaptık ve bu yatırımların bir kısmı bitti, bir kısmı da devam eden yatırımlar. Artık gündemimizde yeni parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm projeleri var" dedi.

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

Çukurca'daki 4 asırlık taş evler yenileniyor!

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca'da 400 yıllık olduğu değerlendirilen tarihi taş evlerde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Hakkari Çukurca'ya sosyal tesis müjdesi! 

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Bayrak Tepe Üs Bölgesi, emniyet ve belediye tarafından sosyal tesise dönüştürülüyor. Üs bölgesine yarı olimpik yüzme havuzu, kafeterya ve seyir terası inşa ediliyor. 

Hakkari Çukurca yeni konut Haberi

Hakkari Çukurca yeni konut


Hakkari’nin Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, kanaat önderleriyle bir araya gelerek ilçe sakinleri için 150 konut inşa edileceği müjdesini verdi. 

Konut projesi hakkında soruları cevaplandıran Kaymakam Ayca, proje amacının vatandaşların konut ihtiyacını çözmek olduğunu dile getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; belediyenin desteği ile ilçede kurulacak olan kooperatif çalışmalarının ardından Yeşilçeşme Mahallesi’nde 150 konutun yapılacağını ifade eden Ayca, vatandaşın ekonomik durumunun göz önünde bulundurularak düşük maliyette yapılacak 1+1, 2+1 ve 3+1 konutların kredilendirme usulü ile hak sahiplerine verileceğini dile getirildi.

Toplantıya katılan kanaat önderleri ise, evleri olmayan ilçe sakinlerini ev sahibi yapmak için çalışma başlatan Kaymakam Ayca’ya teşekkür ederek, yapılacak olan konutların şimdiden ilçe sakinlerini heyecanlandırdığını ifade...