20 / 05 / 2024

hakkari hasarlı evlere destek ödemesi

hakkari hasarlı evlere destek ödemesi

Hakkari'de bir süre önce etkili olan şiddetli fırtına sebebiyle evleri hasarlanan vatandaşlara 1 milyon TL destek ödemesi yapıldı...

Deprem sonrası evlere girenler için kritik uyarı geldi! Bunlara dikkat edin lütfen!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem sonrasında evlere giren vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Ayrıca hasarlı bina sayısı da açıklandı. İşte detaylar…

İzmir'de hasarlı evlere girmeyin uyarısı! Ana artçı henüz olmadı!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Irmak, İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremden bir birim küçük olan ana artçının henüz olmadığını vurgulayarak, vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri için uyarı yaptı. 

Silivri’de mühüre rağmen ağır hasarlı evlere geri döndüler!

İstanbul Silivri’deki 5.8 büyüklüğünde depremden ağır hasar gören ve ‘oturulma’ raporu ile mühür vurulan 22 dairelik apartmana 18 aile ölümü göze alarak evlerine geri döndü.

Van halkından Hakkari'de yıkılan evlere destek!

Sokağa çıkma yasakları kapsamında Hakkari'nin Nusaybin, Cizre, Gever ve Sur İlçeleri'nde yıkılan evler yeniden inşa edilmeye çalışıyor. Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Behice Abi, “Van halkı isterse kışa kadar Yüksekova halkının ev malzemelerini hepsini temin eder.'' dedi.

Konut kredisi hangi evlere verilir?

Konut kredisi kullanabilmek için hem kişide hemde kredi kullanılacak konutta bazı özellikler aranıyor. Peki, konut kredisi hangi evlere verilir? İşte, konut kredisinde aranan özellikler!

Hakkari'ye 1 milyon liraya kayak evi inşa edildi!

Hakkari Valiliği tarafından 2700 rakımlı Merga Bütan Yaylasında inşa edilen kayak evi, hizmete sunuldu. Merga Bütan Yaylası'nda 1 milyon lira harcanarak inşa edilen kayak evinin açılışı yapıldı.

Hakkari'de inanç turizmine 6 milyon liralık destek!

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'nin içinde bulunduğu TRB-2 Bölgesi'nde desteklediği projelerle yüzlerce kişiye yeni iş kapısı açan DAKA, illerdeki turizm potansiyelini tetikleyecek programlara da imza atıyor...

Hakkari Kaya Evi hizmete açılıyor!

Hakkari’de yapımı tamamlanan kayak evinin açılışı için start verildi.Hakkari’de 2014 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan ‘Hakkâri Turizm Restorasyonu Projesi’ kapsamında finanse edilen ‘Kayak Evi Projesi’ tamamlandı...

İcradan alınan evlere konut kredisi kullanılabilir mi?

Kredi kuruluşları ve bankalarım sunduğu konut kredileri ile düşük faiz ve uzun vadede ev sahibi olunabiliyor. Peki, normal yollarla değil de icradan alınan evlere konut kredisi kullanılabilir mi?

Türkiye Hazır Beton Birliği: Orta hasarlı binalarda ikamet devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce'de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor. Birlik; binaların yeniden inşasında THBB'nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Kocaeli’de 1.550 hasarlı bina var!

17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen hala ağır hasarlı yıkılmayı bekleyen binalar var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tesbitine göre Kocaeli'de riskli bin 550 ev ve işyeri bulunuyor.

Van'da hasarlı 19 bin konut yıkılmayı bekliyor!

Van'da hasarlı 19 bin konut yıkılmayı bekliyor. VAN'da 3 yıl önce Erciş İlçesi'nde büyük yıkıma neden olan Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde acılar yeniden tazelendi.

Hasarlı binaların sigortalanması!

DASK kapsamında binalar, daha önceki bir depremde hasar görmüş olsa bile, hasar kategorisinin gerektirdiği kriterlere bağlı olarak sigortalanabiliyor. İşte DASK kapsamında hasarlı binaların sigortalanması esasları..

hakkari hasarlı evlere destek ödemesi Haberi

hakkari hasarlı evlere destek ödemesi

Hakkari'de, fırtına sebebiyle evleri hasarlanan 341 kişiye 1 milyon 111 bin 250 lira ödeme yapıldı. 

Valilik, şehirde bir süre önce etkili olan şiddetli fırtına sebebiyle evleri hasarlananlara yönelik yaptığı zarar tespit çalışmalarında sona geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yapılan tespitler kapsamında, İçişleri Bakanlığı ve Hakkari Valiliği tarafından fırtına nedeniyle evleri zarar gören 341 kişiye 1 milyon 111 bin 250 TL ödeme yapıldığı belirtildi. 

Hakkari'deki 401 yeni konutun temeli...