05 / 05 / 2024

hakkari imar sorgulama

hakkari imar sorgulama

Hakkari Belediyesi, yeni imar planıyla kentin birçok mahallesinde yeni yol açma çalışmaları başlatırken, vatandaşlar da çalışmalara destek oluyor.

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

İmar barışı iptal sorgulama 2021!

Yapı kayıt belgesi için başvuruda bulunan binlerce vatandaş başvurularının iptal edildiğini söylüyor. İşte imar barışı iptal sorgulama 2021...

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından hazırlanan  Hakkari'nin Yüksekova'nın imar planı iki etap halinde askıya çıkarıldı. 

Hakkari OSB için imar ve projelendirme aşaması başlıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde OSB kurulmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında valilik konferans salonunda "Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda, çalışmalar hakkında konuşuldu...

İnegöl Belediyesi'nden 'İmar Durumu Sorgulama' hizmeti!

Dijital dönüşümde birçok adım atan İnegöl Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden İhale Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Bilgilendirilme İsteği, Meclis Gündem Sorgulama, Borç Ödeme gibi işlemler yapabiliyor.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

İmar barışı kayıt başvurusu ve sorgulama!

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor..

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

Hakkari'de imar barışı bilgilendirmesi yapıldı!

Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan “İmar Barışı” ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Hakkari yeniden imar ediliyor!

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan hizmet atağı devam ederken, kent merkezinin yeniden imar edilerek çehresinin tamamen değiştirileceği açıklandı.

Hakkari'de imar revizyon çalışmaları başladı!

Hakkari Şehir Merkezi’nin mevcut imar planının revize edilmesi için çalışmalar başladı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Hakkari’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir imar planı çalışması başlayacak.

Hakkari'nin imar planı değişiyor!

Hakkari Belediyesi, "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" çalışmalarına yeniden başladığını açıkladı. Belediye, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

hakkari imar sorgulama Haberi

hakkari imar sorgulama

Şehrin kuruluşundan bugüne kadar Aşağı Kıran ile Yukarı Kıran mahalleri arasında olan ve yaklaşık 80 hanenin bulunduğu Zariçler semtine yol gitmediği için vatandaşlar ulaşım sorunu yaşıyordu. Sorunun çözülmesi için yıllardır çeşitli kamu ve kuruluşlara yol açma başvurularında bulunan vatandaşlar için Hakkari Belediyesi harekete geçti ve bir süre önce Devlet Su İşleri’nin (DSİ) bulunduğu yol güzergahından başlayıp ve Atatürk İlköğretim Okulu bölgesinde çalışmalarını tamamlanacak şekilde 12-14 metre genişliğinde, 500 metre uzunluğunda yeni yol açma çalışması başlattı. Yapılan incelemeler ve alınan karar sonucu çalışmalara başlayan Hakkari Belediyesi, ilk olarak belirlenen yolun başlangıç güzergahında yolun yapımına engel teşkil eden asırlık Kimsesizler Mezarlığı’nın nakledilmesi için Hakkari İl Müftülüğü ile resmi yazışmalar yapıp, mezarların naklini gerçekleştirdi. Buradaki çalışmadan sonra yola engel olan araziler için...