14 / 05 / 2024

hakkari motosiklet pisti

hakkari motosiklet pisti

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Doğu Anadolu Bölgesi'nin hiçbir ilinde motosiklet pisti bulunmadığına dikkati çekerek, ilk pisti Hakkari'ye yapacaklarını söyledi.

Bursa Kent Ormanı'na kayak pisti inşa edilecek!

Bursa’yı değerleriyle modern bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte incelemelerde bulunduğu Atatürk Kent Ormanı’na 12 ay kullanılabilecek bir ‘Suni Kayak Pisti’ yaptırılacağını söyledi

Kumluca Hüseyin Gürkan Parkı'nda kaykay pisti törenle açıldı!

Hüseyin Gürkan Parkı'nda yapılan kaykay pisti törenle açıldı. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye olarak ilçede halkın rahatça gezip dolaşabileceği sosyal donatı alanları yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Hakkari'deki restorasyonla ilgili 10 maddelik paket açıklandı!

AK Parti'nin Hakkari'de görevlendirdiği üç vekil halkla buluşup taleplerini dinledi. Vekiller vatandaşların belediyenin hiçbir fonksiyonu olmadığı için devlet hizmetlerinin diğer illerden daha fazla yapılmasını istediklerini belirtti.

İzmir Adnan Menderes'e 2. havayolu pisti kazandırılacak!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, yerel ve merkezi hükümetin ortak çalışmasıyla İzmir'e ikinci bir havayolu pisti kazandırılabileceğini bildirdi.

Hakkari ve Şırnak neden taşınmamalı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.

Hakkari'de elektrik direğinin devrilmesi sonucu şehir elektriksiz kaldı!

Hakkari’de bir elektrik direğinin devrilmesi sonucu iletkenlerin kopması üzerine şehir merkezi 4 saat elektriksiz kaldı.

Hakkari ve Şırnak'ta arsa fiyatları arttı!

Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin iki büyük ilçe Yüksekova ve Cizre'ye taşınmasının gündeme gelmesiyle bölgede arsa fiyatları yükseldi, ekonomik canlanma şimdiden başladı. Terörün ilçelerden temizlenmesiyle iki ilçe de şantiyeye dönecek.

Hakkari şehir merkezinin taşınmasına tepki geldi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Londra yolunda uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada gündeme getirdiği Hakkari il merkezinin Yüksekova ilçesine, Şırnak il merkezinin Cizre’ye taşınması açıklamasına karşılık Neslihan Kanat bir açıklama yaptı.

Bülent Kantarcı'dan Çaycuma'ya 2. havaalanı pisti önerisi!

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasının Filyos Projesi’yle ilgili ortak aklı oluşturma amacıyla düzenlediği toplantıda, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Hacılar mevkiine 2. havaalanı pisti önerisinde bulundu.

Hakkari ve Şırnak'ta ciddi kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

KALKINMA Bakanı Yılmaz, Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin taşınmasına ilişkin, "İnsanların yaşayabileceği ortam değil belli şehirlerimizin belli kesimleri. Ciddi kentsel dönüşüme ihtiyaç var" dedi.

Hakkari ve Şırnak’ta şehir merkezi taşınıyor!

Başbakan Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ve Cizre'ye kaydırılmasını planladıklarını açıkladı. Proje gerçekleşirse Hakkari’nin plaka kodu olan 30 artık Yüksekova’nın, Şırnak’ın plaka kodu olan 73 ise Cizre’nin olacak.

Hakkari Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi hizmete girdi!

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, yoğun talep üzerine Yüksekova ilçesinde Sosyal Hizmet Merkezi açtıklarını söyledi.

Hakkari'de 8 yılda 630 konut satıldı!

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları 8 yılda yüzde 145 artarak 6 milyon 362 bin 82 adet gerçekleşti. En az konutun satıldığı il ise 8 yılda toplam 630 adet ile Hakkari oldu.

hakkari motosiklet pisti Haberi

hakkari motosiklet pisti

Uçar, TMF Başkan Yardımcısı Hamit Dizman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, müdür yardımcısı Yaşar Koparan, motosiklet eğitmenleri Yunus Uçar ve Orhan Alp ile pistin yapılacağı Kıran Mahallesi'ndeki alanda incelemelerde bulundu.


İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Uçar, eğitim, antrenman ve yarış pisti projesi için kente geldiklerini bildirerek, federasyon olarak Hakkarili gençlerin ve çocukların motor sporları üzerine eğitim alabilecekleri bir alan oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.


"Doğu Anadolu Bölgesi'nin hiçbir ilinde bulunmayan motosiklet pistini Hakkari'ye yapacağız" diyen Uçar, pistin 12 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacağını kaydetti.


Uçar, yaz döneminde gerçekleştirecekleri proje ile ülkenin en doğu noktasındaki çocukların hizmetten faydalanacağına değinerek, "5 metre genişliğinde ve 500 metre uzunluğunda bir karting, süpermoto pisti ve pistin ortasında yaklaşık 300 metrelik bir motokros parkuru oluşturacağız. Buradan...