03 / 05 / 2024

hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı

hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde inşa edilen ve önemli yatırımlardan biri olan Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda 3 aydır hizmet verilemiyor.

Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı hizmete açıldı!

Hakkâri Selahaddin Eyyubi Havalimanı açılışı gerçekleşti. Yüksekova’da gerçekleştirilen törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hakkâri, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli, hatta Urmiye şehri için yeni bir dönemin kapısını açılacak" dedi.

Esenyurt'ta Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi açıldı! 

Esenyurt Belediyesi tarafından Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde inşa edilen Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi hizmete açıldı. 

Hakkari'ye 41,5 milyon TL spor yatırımı!

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Akbıyık, "Yapılacak olan tesislerin protokolünü imzaladık. Bu, Hakkari'ye özellikle spor alanında son yıllarda yapılacak en önemli hizmetler olacak" diye konuştu...

Batman ve Hakkari'ye 56 milyon liralık 64 spor tesisi yatırımı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Batman ve Hakkari şehirlerine 56 milyon liralık 64 spor tesisi inşa edilecek.

Hakkari'de kiralık ev sorunu!

Hakkari’de bin 500 TL’ye ulaşan ev kira fiyatları, kamu personellerini zor durumda bırakıyor.

Hakkari Çukurca'ya sosyal tesis müjdesi! 

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Bayrak Tepe Üs Bölgesi, emniyet ve belediye tarafından sosyal tesise dönüştürülüyor. Üs bölgesine yarı olimpik yüzme havuzu, kafeterya ve seyir terası inşa ediliyor. 

Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 100 yataklı otel yapılacak!

Hakkari'deki 2 bin 800 Rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 100 yataklı otel inşa edilecek.

Hakkari'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Hakkari ili sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hakkari'de 2 inşaat işçisi öldürüldü!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK tarafından inşaat işçilerine yönelik yapılan saldırıda 2 işçi hayatını kaybetti.

Hakkari Yüksekova'daki okullar yeniden inşa ediliyor!

Hakkari Yüksekova'da terör saldırılarında zarar gören okulların yerine yenilerinin yapılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Hakkari Yüksekova TOKİ konutları sahiplerine bu yıl teslim edilecek!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde TOKİ tarafından terör mağdurları için yapılan 3 bin 63 dairenin çoğunun bu yıl sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Bakanlığın Hakkari projeleri ve yatırımları TBMM gündeminde!

Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların Hakkari'daki binalarının depreme dayanıklılığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bakanlığın Hakkari projeleri ve yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2002-2018 döneminde yıllar itibarıyla Hakkari ili ile ilgili hazırladığı projeler ve yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi ihalesi yarın!

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi 2. Etap Merkezi Birimler Binaları İnşaatı ile Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı Haberi

hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı

Yaklaşık 2 ay gibi kısa sürede 23 bin yolcunun yararlandığı ve bölge için de umut kaynağı haline gelen havalimanı, İran ve Irak gibi ülkelerden yolcuların tercihiyle, Hakkari'nin dünyaya açılan kapısı olmuştu.


Havalimanından yararlanmak için Irak ve İran'dan Türkiye'ye gelen turistler alışverişleriyle de esnafın yüzünü güldürmüştü.


Ancak artan terör olayları nedeniyle havalimanının yaklaşık 3 aydır hizmet vermemesi ilçe halkını olumsuz etkiledi.


"İLÇEDE EKONOMİK CANLANMA YAŞANDI" 

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, AA muhabirine, havalimanının hizmet verdiği süre zarfında ilçede ekonomik canlanma yaşandığını anımsattı.


Havalimanının sadece bölge insanına değil, çevre ülkelerden gelen yabancılara da hizmet verdiğini belirten Özdemir, şöyle konuştu:


"Hakkari'nin nüfusu 284 bindir. Bu havalimanı sadece buradaki insanlara hizmet vermiyor. Yanı başımızda İran, Azerbaycan ve Irak var. Havalimanımız buralardaki insanlar için de büyük önem...