29 / 04 / 2024

Hakkari-Yüksekova Havalimanının ismi ne oldu

Hakkari-Yüksekova Havalimanının ismi ne oldu

Ağrı ve Hakkari-Yüksekova havalimanlarının isimleri değiştirildi. Bakanlar Kurulu'nun söz konusu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ağrı ve Hakkari havalimanlarının isimleri değişti!

Ağrı Havalimanının ismi Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Hakkari-Yüksekova Havalimanının ismi ise Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı olarak değişti. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını hizmete açacaklarını müjdeledi. İşte Bakan Uraloğlu'nun konu ile ilgili o açıklamaları....

Hakkari Yüksekova’ya TOKİ geldi! 160 ucuz konut yapacak!

TOKİ'nin Hakkari Yüksekova projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Hakkari Yüksekova projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Hakkari Yüksekova 2022 sosyal konut projesi...

Yüksekova Belediyesi konut ve ticaret alanı imarlı 3 arsa satıyor!

Hakkari İli Yüksekova Belediye Başkanlığı, Hakkari Yüksekova'da yer alan 3 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Hakkari Yüksekova'da terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova Esenyurt mahallesinde hayata geçirilen 1.355 konutun inşaatı tamamlanıyor.

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından hazırlanan  Hakkari'nin Yüksekova'nın imar planı iki etap halinde askıya çıkarıldı. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı 2 yılda bitecek!

Adil Karaismailoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapım çalışmalarına ilişkin, "Şu an pist çalışmasının üzerindeyiz. İnşallah yıl sonuna kadar bütün altyapı çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 62’si tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna yapılan 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 62’si tamamlandı. Projenin 29 Ekim 2020'ye kadar tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 52’si tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52’si tamamlandı. Projenin kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor.

Hakkari Yüksekova'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Hakkari ili, Yüksekova ilçesi içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52'si tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 766 hektarlık alan üzerinde yapılması planlanan ve temeli 2,5 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52'si tamamlandı. 

İstanbul Havalimanı Büyük Göç'ün filmini yayınladı!

İGA, İstanbul Havalimanı’nın “Büyük Göç” olarak gösterilen rekor taşınma süreci filme konu oldu. Mini belgesel olan film, sosyal medya platformları üzerinden gösterildi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı. projenin gelecek ay havalimanı üst yapı inşaatı için ihaleye çıkılacak.

Hakkari-Yüksekova Havalimanının ismi ne oldu Haberi

Hakkari-Yüksekova Havalimanının ismi ne oldu

Ağrı ve Hakkari-Yüksekova havalimanlarının isimleri değiştirildi. Bakanlar Kurulu'nun söz konusu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Kararda, Ağrı Havalimanı'nın isminin, "Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı" olarak, Hakkari-Yüksekova Havalimanı'nın isminin de "Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı" olarak değiştirildiği belirtildi.


Söz konusu karar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 17 Haziran 2015 tarihli yazısı üzerine Bakanlar Kurulu'nca 22 Haziran 2015'te...