03 / 05 / 2024

Hakkari Yüksekova yıkım

Hakkari Yüksekova yıkım

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle hasar gören binaların yıkımına başlandı.İlçedeki mahallelerde bulunan ve yıkım kararı alınan evlerin ise daha sonra yıkımına başlanacağı öğrenildi.

Hakkari Yüksekova'da 5 bin ev yıkıldı!

Hakkari Yüksekova'nın Kışla, Orman, Mezarlık ve Cumhuriyet mahallelerinde operasyonlar nedeniyle büyük bir yıkım yaşandı. HDP İl Başkanı Metin Besi, Yüksekova’da 5 bin evin tahrip edildiğini belirtti.

Yüksekova'da 460 yapının yıkım çalışması tamamlandı!

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı ilçede, terör saldırıları sonucu ağır hasar gören yapıların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor

Yüksekova’da evler için yıkım kararı çıkıyor!

Büyük kısmı yıkılmış Yüksekova’nın gündemi il olmak değil evlerde çıkan yıkım kararı. İşte Yüksekova'daki yıkım kararına ilçede yaşayanların tepkileri..

Hakkari'de yıkım çalışmaları başladı!

Hakkari Yüksekova ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı hasar tespit komisyonu tarafından yıkım kararı verilen ev ve iş yerleri yıkılmaya başlandı. Kentte bulunan binlerce kişi ise yıkım kararının durdurulması için İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı.

Yüksekova'daki hasar gören binaların yıkımı başladı!

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde operasyonların ardından kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı sonrası ağır hasar gören binaların yıkımına başlandı.

Hakkari'deki okul için yıkım kararı alınması protesto edildi!

Yıkım kararı alınan Hakkâri Süleyman Uğur Sıtkı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, yeni okul için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Yıkım kararına rağmen eğitim devam edince öğrenciler yürüyüşe geçti.

İnönü Stadı'nın temsili yıkımı 2 Haziran saat 19.03'te yapılacak!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü stadı olan İnönü Stadı, 27 Kasım 19947'den beri hizmet veriyor. Stadın temsili yıkımı 2 Haziran Pazar günü saat 19.03'te gerçekleşecek...

Üsküdar'daki çeşmenin yıkım talimatına İBB karşı çıktı!

Üsküdar Çengelköy'deki çeşmelerin yıkım talimatını veren Üsküdar Belediyesi'nin ayıbına İBB son verdi

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz yıkım kararı ile ilgili açıklama!

Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım Turizm A.Ş. Zeytinburnu'nda inşa ettiği 3 bloklu projesi OnaltıDokuz'un basında çıkan yıkım kararına ilişkin açıklamada bulundu...

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Hakkari Yüksekova yıkım Haberi

Hakkari Yüksekova yıkım

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırıldı. Yaşanan çatışmalar nedeniyle yüzlerce evin hasar gördüğü ilçede hasar gören 7 okul için de yıkım kararı alındığı bildirildi.



İlçede ilk acil kamulaştırma kararının alındığı alanda bulunan Orman Mahallesi’ndeki Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkımına başlandı. Söz konusu okuldaki yıkım çalışmalarının birkaç gün sürmesi bekleniyor.



İlçedeki mahallelerde bulunan ve yıkım kararı alınan evlerin ise daha sonra yıkımına başlanacağı öğrenildi.


Hürriyet 





Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyon nedeniyle yaklaşık üç aydır ara verilen eğitime 6 Haziran Pazartesi günü devam edilecek. İlçede ağır hasar gören 9 okul hakkında yıkım kararının verildiği ilçede öğrenciler eğitimsiz yaklaşık 3 ay geçirdi.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 13...