18 / 05 / 2024

Yüksekova'da yıkımlar başladı!

Yüksekova'da yıkımlar başladı!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle hasar gören binaların yıkımına başlandı.İlçedeki mahallelerde bulunan ve yıkım kararı alınan evlerin ise daha sonra yıkımına başlanacağı öğrenildi.



Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırıldı. Yaşanan çatışmalar nedeniyle yüzlerce evin hasar gördüğü ilçede hasar gören 7 okul için de yıkım kararı alındığı bildirildi.


Yüksekova da yıkımlar başladı!


İlçede ilk acil kamulaştırma kararının alındığı alanda bulunan Orman Mahallesi’ndeki Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkımına başlandı. Söz konusu okuldaki yıkım çalışmalarının birkaç gün sürmesi bekleniyor.


Yüksekova da yıkımlar başladı!


İlçedeki mahallelerde bulunan ve yıkım kararı alınan evlerin ise daha sonra yıkımına başlanacağı öğrenildi.


Hürriyet 





Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyon nedeniyle yaklaşık üç aydır ara verilen eğitime 6 Haziran Pazartesi günü devam edilecek. İlçede ağır hasar gören 9 okul hakkında yıkım kararının verildiği ilçede öğrenciler eğitimsiz yaklaşık 3 ay geçirdi.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırıldı. Ağır hasarlı olduğu için 9 okul hakkında yıkım kararının verildiği ilçede, yaklaşık üç ay aradan sonra tekrar ders başı yapılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 6 Haziran Pazartesi günü ilçedeki öğrencilerin ders başı yapacakları belirtildi. Hasar gören 9 okuldaki öğrencilerin diğer mahallelerdeki okullarda eğitim göreceğini ifade eden yetkililer, hazırlıklarda ise sona gelindiğini belirtti. Yasak öncesi 33 bin olan ilçedeki öğrenci sayısının yapılan nakiller nedeniyle milli eğitim sisteminde 21 bine düştüğü kaydedildi.


Öte yandan, yasağın kaldırılmasıyla beraber operasyon nedeniyle ilçeden ayrılan öğretmenlerin de geri dönüşleri sürüyor. İlçede telafi eğitimin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.



Yeni Şafak


Geri Dön