10 / 05 / 2024

Yüksekova hasarlı bina yıkımı

Yüksekova hasarlı bina yıkımı

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde operasyonların ardından kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı sonrası ağır hasar gören binaların yıkımına başlandı.

Yüksekova'da yıkımlar başladı!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle hasar gören binaların yıkımına başlandı.İlçedeki mahallelerde bulunan ve yıkım kararı alınan evlerin ise daha sonra yıkımına başlanacağı öğrenildi.

1941 yılında bina vergilerine yapılan yüzde 10 zam iptal edilmiş! 

1941 yılında bina vergilerine yüzde 10 zam yapılacağına karar verilmiş fakat bugünkü adıyla İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilmiş. 

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelenen 1 milyon 728 bin binanın kaç tanesinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. İşte o rakamlar…

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

İşte acilen yıkılacak bina sayısı ve TOKİ konutlarıyla ilgili son dakika duyurusu!

Deprem felaketinin ardından can kayıplarıyla birlikte bina kayıpları da netleşmeye başladı. Şimdiye kadar 684 bin binanın incelendiği bildirilirken, yıkılan bina sayısı ile ilgili son veriler de geldi. Ayrıca TOKİ konutları ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı.

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar? soruları yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruların yanıtı!

Avrupalı yerbilimci açıkladı! Büyük hasarlı depremlerin nedeni ortaya çıktı! 

Avrupa Yerbilimleri Birliği yetkilisi De Batist, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerle ilgili açıklamalarda bulunarak büyük hasarlı depremlerin nedenini tek tek açıkladı.

Yüksekova hasarlı bina yıkımı Haberi

Yüksekova hasarlı bina yıkımı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 13 Mart 2016'da başlayan sokağa çıkma yasağı, operasyonların tamamlanmasının ardından 30 Mayıs 2016'da kısmi olarak kaldırıldı. Yasağın kalkmasının ardından hasarlı binaların yıkımına başlandı. Yıkım için polis ekipleri ve kepçeler öğle saatlerinde çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi'ne girdi. Mahalle girişinde bulunan 7 katlı binanın yıkımına başlayan ekiplere polis ekipleri de güvenlik sağladı.


Bina sahibi Şemsetin Fırtına tüm varlığının binası olduğunu belirterek, "Yüksekova'nın zenginiydim. Şimdi yiyecek ekmek bulamıyorum. Yatacak yerim yok. Perişan oldum. Evimden birşey alamadım. Şimdi hurdasını bile bana vermiyorlar" dedi.


Hürriyet


Bu haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu ağır hasar gören binalar ve hasar tespit çalışmaları tamamlanan binaların yıkımına başlandı.


İlçede 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da...